„Boldogan jöttél, de értelmet nyertél. Királynak születtél, és mindent elvesztettél.
Itt rád hintenének, az örök lélekrészek. Így annyit enged az élet, amennyit előtted megéltek.”

A dal ezekkel az erős sorokkal nyit, amelyet a zene rendkívül feszes, dinamikus és agresszív alappal kísér végig. Négy, kifejezetten izgalmas percben kapjuk intenzíven a kirobbanó ütemeket. Corvus 2015-ös fennállása óta először jelenik meg hivatalos videóklippel, a most megjelenő három dalos kislemezt, a címadó dallal vagyis a Végtelen-nel vezeti fel. A klip szerintem, mint első vizuális megjelenés, profin össze lett rakva. Tetszett a stroboszkópos megoldás, amely futurisztikus, club-fényes hatást kelt. (Mondjuk a tetőtéri snittet szívesen elnézegettem volna még.)

A kezdő zenekarokra általában a kísérletező útkeresés jellemző, Corvus viszont tudatosan diktálja a vonalvezetést, miközben következetes, jól átgondolt és kliséktől mentes. Az összhatás tekintve egységes és kidolgozott, dallam és motívum központú. Könnyed és modern. Stílusra néha szintipop feeling, vagy synthwave, de filmzenének is el tudnám képzelni. Egyébként az elektronika, mint műfaj már jól ismert ízei között, felfedezni véltem benne egy csipetnyi trance-t is. Magáról a dalszövegről nekem az első szó, ami beugrott az a remény. Remény, mely megmutatja az ember szubsztanciáját a fizikai téren kívül.

Mészáros Béla (zeneszerző, producer) Corvus szellemi atyja 2015-ben, Szentendrén az Elevenkert színpadán mutatkozott be először élőben. A korábbi dalait hallgatva a 2015-ös Szimmetria EP, vagy a 2016-os 18 címet viselő EP is hasonlóan komoly hangvétel mentén, rántja be a hallgatót a maga egyedi univerzumába, ahol rendkívül epic hangulatképekkel operál. Ha a három eddigi megjelenést nézzük, világosan látszik a csapásirány és a folyamatos fejlődés mind a kivitelezés, mind a dalok tekintetében. Remélem az elkövetkezendő zenei fesztiválok valamelyikén hamarosan találkozhatunk velük!

Facebook: https://www.facebook.com/corvusc
Soundcloud: https://soundcloud.com/corvusc

Fotó: Bella Martin