Paul Johnson 50 évet élt, a koronavírus szövődményeiben hunyt el.

A chicagoi house legenda két héttel azelőtt számolt be arról, hogy kórházban ápolják, az állapota egyre romlik és hamarosan lélegeztetőgépre kell kapcsolni. Szervezete tegnap helyi idő szerint reggel 9-kor végleg feladta a harcot.

A Chicago-ban született és felnőtt Paul Johnson a house zene egyik legnagyobb alakja. Karrierje a 90-es évek elején kezdődött. Az elmúlt harminc évben több mint 100 megjelenéssel büszkélkedhet olyan nagynevű kiadók címkéje alatt, mint például a Dance Mania, Peacefrog, Cajual, Relief Records és a Djax-Up-Beats.

Legnagyobb sikerét az 1999-ben kiadott „Get get down” című szerzeményével érte el, ami az amerikai és kanadai slágerlisták élén landolt és Európa számos országában (mint például az Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország, Görögország és Belgium) is bekerült a legjobb tízbe. Nem csoda, hogy a mai napig rendszeresen játsszák a klubokban.

1995-ben megjelent debütáló albumát (‘Bump Talkin’), valamint a rá egy évvel napvilágot látott ‘Feel The Music’ LP-t a house zene legnagyobb klasszikusai között tartjuk számon.

16 éves korában egy lövöldözés során deréktól lefelé megbénult. Onnantól kezdve kerekesszékben élte le az életét. 2003-ban amputálták a bal lábát, miután végtagi fájdalmak miatt kórházba került. A jobb lábát 2010-ben vesztette el egy súlyos baleset után.

Paul Johnson azonban így sem adta fel és mindezek ellenére egészen 2021-ig aktívan turnézott szerte a világban.

Különösen szomorú nap a tegnapi, hiszen a detroiti legenda, K-Hand is életét vesztette.