A visegrádi országokból származó, független elektronikus tánczenét képviselő vizuális  művészek, DJ-k és producerek között létrejött nemzetközi együttműködés vulcān: activate  your local energy projekt Magyarországon és Szlovákiában játszódó két részét követően  Csehországban folytatódik. Lépj be és éld át a Dolní Vítkovice indusztriális komplexumában uralkodó fantasztikus légkört!  

Négy ország művészei. Négy eredeti audiovizuális mű. Négy különleges helyszín. Határokon  átívelő együttműködés. Ezek a vulcān: activate your local energy projekt alapvető céljai. Az  egyes részekben pedig a négy ország képviselői jelennek meg. Minden ország küldöttje más más vizuális alkotó, aki inspirációt gyűjt az adott helyen, majd egy stúdióban kreatív módon bemutatva kamatoztatja azt. A négy eredeti audiovizuális alkotás mindegyikéhez exkluzív  zenei aláfestés születik a visegrádi országokból származó producer és DJ jóvoltából. Az egyes  részek streamelve lesznek, később a vulcān productions YouTube csatornán tekinthetők  meg. 

Indusztriális ipari monumentum 

A harmadik résznek a Csehországban található, a Colours of Ostrava és a Beats for Love fesztiválok látogatói számára ismert helyszín ad otthont. A világszinten egyedi Dolní  Vítkovice olyan létesítménnyel büszkélkedik, amely 1828-1998 között szénbányaként és  vasműként szolgált. A komplexum jelenleg nemzetközi szintű kulturális és művészeti, illetve  edukációs központként működik. Az audiovizuális projekt következő alkotásához tökéletes  sötét légkört teremt.

Átalakulás interaktív játszótérré 

Besnyő Dániel és Kiss Patrik audiovizuális művészek létrehozták a Cloudhitects néven ismert élő audiovizuális projektet. Magyarország épületeinek 3D-s fényfestésével foglalkoznak.  Jóvoltukból a vulcān: activate your local energy projekt keretein belül Dolní Vítkovice ipari  komplexuma interaktív játszótérré alakul át. Az ipari komplexum falait lézervetítéssel 3D  térbe helyezik, amelyet alkotómunkájukkal kedvük szerint alakítanak. A komplexum területén gyűjtött vizuális anyagok kreatív feldolgozására a szlovák hátterű Kvant lézer  stúdióban kerül sor. Besnyő Dániel budapesti származású vizuális alkotó, aki egyike a VJ  Centrum Budapest első magyar szakértői fórum alapítóinak. Kiss Patrik is budapesti, eleinte  több zenei együttes és elektronikus zenei projekt hangtechnikusaként tevékenykedett, az  utóbbi időben pedig tanulmányozni kezdte az audiovizuális perifériákat, valamint a 3D-s  technológiában rejlő lehetőségeket. 

Futurisztikus ghetto-tech  

Kuba Sojka lengyel producer létrehozta az elektronikus Poly Face futurisztikus projektet,  amelyben az elektronikus zene dominál, megfűszerezve ghetto-tech elemekkel és IDM  zenével. Az első rögzített összeállítását nem hagyományos módon, beharangozva adta ki,  hanem RPG formában, Cyberpunk 2077 számítógépes játék zenéjeként. Poly Face a  kibernetikus világot megtestesítő speciális maszkban lép fel. Ami a közönség elé tárul, az a 

Dolní Vítkovice nyújtotta indusztriális helyszín látványa az egykori vasmű környzetének 3D-s  elemzése egy különleges élő fellépés keretein belül. 

A legközelebbi stream időpontja, a visszaszámlálás és további érdekes információk a  www.vulcansound.eu weboldalon követhetők. A projekt a Visegrad Fund, O. Z. Moody,  Toybox Marketing a Transistor: enjoy the transfer támogatásával jött létre.