A népszerű berlini szórakozóhely, a Revier Südost (korábban Griessmuehle) csapatának homofóbia és rasszizmus vádjaival kell megküzdenie.

Az ügy akkor pattant ki, amikor a táncos – aktivista Nicholas Rose feltöltött egy videót az Instagramra, melyben kiderült, hogy a klub területén megrendezett Synoid-party kidobói megtámadák és sértegették őt. Rose így szólt a videóban: „Nem tűröm a rasszizmust, a homofóbiát és a hiperférfias energiát, és neked sem szabad! A fájdalom, amit érzek, valódi. Nem adom fel, és továbbra is kiállok a hozzám hasonló emberekért Berlinben és azon túl.

Mint aztán kiderült, nem egyedi esetről van szó. Többen is azt reagálták, hogy hasonlókat tapasztaltak. A Berlin délkeleti részén található Revier Südost csapata annyira komolyan veszi a vádakat, hogy amíg nem tisztázzák a vádakat, addig ideiglenesen zárva tartják a helyet. Mindezekről így nyilatkoztak az Instagramon:

„A hétvégén felfüggesztettük minden klubtevékenységünket, hogy teljes mértékben ezeknek a kérdéseknek az értékelésére és megoldására összpontosítsunk. A hétvégére már megvásárolt összes jegyet automatikusan visszatérítik. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek olyan kérdések, amelyek messze túlmutatnak klubunkon, és hogy nem lesznek rövid távú megoldások; de világossá akarjuk tenni, hogy új szabályokra törekszünk, és reméljük, hogy példaértékű döntést hozunk, amely utat mutat a jövő felé. Tisztában vagyunk az előttünk álló kihívásokkal, és őszintén elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért, traumákért és fájdalmakért. Legyen ez fordulópont és példa egy új szabványra. Azt szeretnénk, ha nálunk újra mindenki otthon érezhetné magát. Reméljük, hogy hamarosan újra megnyithatjuk klubunkat, de kérjük, értsék meg, hogy egy kis időre van szükségünk. ”

A Griessmuehle portásairól nekünk mi csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Közös kalandjainkról itt olvashattok részletesebben:

  Berlin Calling 25 - Egy hosszú hétvége a német fővárosban

Borítókép: ra.com