A tavaly novemberben indult Fidull egy elektronikus zenei és lifestyle magazin, zenei kiadó és partysorozat is egyben. Fő célkitűzésük a microhouse legizgalmasabb hazai eseményeinek, művészeinek és megjelenéseinek bemutatása. Nyáron pedig elindították saját kiadójukat is. A label ars poéticája a szcénát erősítő hazai producerek inspirálása és segítése.

Nem kell sokat várni a kiadó első megjelenésére sem. A Fidull 001 válogatásalbuma szeptember elejétől lesz elérhető a Bandcampen. A lemez 17 különböző hazai és határon túli magyar producer munkáját fogja tartalmazni. A zenészek közös definíciója, hogy a a lehető legkevesebb hang használatával igyekeznek valami egyedit, különlegeset alkotni. Letisztultság és egyszerűség jellemzi őket, alkotásaik mégis innovatív és lényegre törő. Lassabb, nyugodtabb, mint a legtöbb négynegyed, érezhető a chill out, a dub és az ambient hatása is. Külön érdekesség, hogy a lemezen egy József Attila vers újraértelmezését is meghallgathatjuk, Nupar tolmácsolásában. Raqpar pedig Kemény István költeményét szabta modern köntösbe. Bár a megjelenés napjáig még hátra van néhány nap, de akit érdekel az már most belehallgathat néhány szerzeménybe a Fidull FB-oldalán.

Aki pedig klubkörnyezetben is szeretné meghallgatni ezeket a kiváló megjelenéseket, az vésse be a naptárába a szeptember 24-i dátumot. Aznap kerül sor ugyanis a lemezbemutató partyra. Az egyébként zártkörű esemény pontos helyszíne egyelőre még nem publikus. Meghívókért keressetek minket vagy pedig a Fidull csapatát! A Budapesten megrendezésre kerülő, majd’ 24 órás eseményen fellép 15 dj és 2 live act produkció is. Vagyis a válogatásalbumon szereplő összes producer lehetőséget fog kapni arra, hogy élőben is bemutassa majd a tudását.

Facebook: https://www.facebook.com/fidullmusic