Berlin egyik legnépszerűbb klubja, a Warschauer Strasse-nál található Suicide Club (korábban Suicide Circus) zárva volt az elmúlt hétvégén, miután egy héttel korábban eszméletlenül találtak egy fiatal lányt a szórakozóhelyen. Hétfő hajnali 3:53 -kor riasztották a mentőszolgálatot, és nem sokkal később a rendőrök is megérkeztek a helyszínre.

A 25 éves ír lányt sikerült újraéleszteni a klubban, de később egy lichtenbergi kórházban meghalt. A Berliner Zeitung beszámolója szerint az áldozat GHB -t (gammahidroxibutirát, közismertebb nevén gina) fogyasztott.

A GHB-t  kezdetben mint „relaxáló” vagy „tisztító” alvást okozó szerként használták, így kapcsolódott a partikultúrához, elsősorban a New Age vonulathoz. Azonban, kisebb mennyiségben ”igazi” partidrog: eufóriát, szexuális készenlétet fokozó, a fogyasztó barátságosságát, szociábilitását fokozó hatása miatt alkalmazták partikon. Kiderült azonban, hogy bizonyos mennyiség elfogyasztása után a súlyos részegséghez hasonló tünetek lépnek fel: az adott személy látszólag cselekvőképes, de később a történtekre nem emlékszik (amnéziás), sőt, a folyamatokat nem is tudja kontrollálni: tehát pl. szexuális erőszak áldozataivá válhattak a GHB-t fogyasztó személyek úgy, hogy sem az aktusra, sem pedig az „elkövetőre” nem emlékeztek az amnéziás (emlékezet kiesés) hatás miatt. A későbbiekben kiderült, hogy sok olyan személy (elsősorban nők), akik szexuális erőszak áldozatai lettek, a GHB-t okolták a kontrollálatlan helyzet létrejötte miatt, de aztán később tisztázódott, hogy ezekben az esetekben – döntő többségükben – inkább alkohol intoxikációról (=súlyos részegség) volt szó, és nem GBH túladagolásról.

Az egyelőre még nem világos, hogy a fiatal nő tudatosan vagy akaratán kívül fogyasztott -e GHB -t. A 25 éves lány halálát hatósági eljárás keretén belül vizsgálják. A történtek miatt a Suicide Club nem nyitott ki a múlt hétvégén, akárcsak a Revier Südost.

2017-ben a Berghainban történt hasonló eset, akkor egy amerikai lány halt meg drogtúladagolás következtében.