Astrix az izraeli trance család legkiemelkedőbb tagja, már a stílus megteremtésénél is jelen volt. Nevét olyan előadókkal szokás egy lapon említeni, mint az Infected Mushroom, Paul Oakenfold vagy Juno Reactor. Évről évre szerepel a DJMAG 100-as listáján. Azon kevés előadók közé tartozik, aki hatékonyan egyensúlyoz a mainstream és az underground határán, kínosan ügyelve arra, hogy hű maradjon azokhoz a keretekhez melyet úgy hívunk: Psychedelic Trance. Astrix neve nélkül elképzelhetetlen a világ legnagyobb rendezvényeinek fellépői gárdája, gondoljunk csak a Burning Man-re vagy a Tommorrowland-re. Hazánkban 2019-ben járt legutóbb, az Ozora Fesztiválon.

Amit Schori hat és fél másodperc alatt rakja ki a Rubik-kockát. Ezzel a teljesítménnyel a világ legjobbjai közé tartozik. A jelek szerint pedig elvakult goa fanatikus is egy személyben. Persze ez nem is olyan nagy meglepetés, hiszen ő is a psy trance őshazájából, Izraelből származik.

A Rubik kocka pedig az egyik legnagyszerűbb játék, amit valaha megalkotott az emberiség, pontosabban szólva Rubik Ernő, még 1974-ben. Aki Budapesten született és a mai napig aktív életet él a fővárosban. Aki pedig szeretne mélyebben is elmerülni a témában, annak nagyon ajánlom a nemrég megjelent önéletrajzi könyvét. „A mi kockánk” még azok számára is letehetetlen olvasmány, akik amúgy nem túlzottan rajonganak a logikai játékokért.

Summa summárum: Amit Schori Rubik kockák segítségével rajta ki Astrix embernagyságú portréját. Arról nincs adat, hogy ehhez a mesterműhöz hány darab hozzávalóra volt szükség, de saccra legalább ezres nagyságú tételről beszélhetünk. Érdemes amúgy követni Amit Schori Instagram oldalát is, mert nem Astrix volt az egyetlen, akiről hasonló alkotást készített. Zseni!