A dokumentum-elemeket tartalmazó zenés-vizuális projektben a független elektronikus  tánczene meghaladja magát mind zenei, mind földrajzi tekintetben. A résztvevőknek immár  negyedik alkalommal nyílik alkalmuk megismerkedni a visegrádi országok figyelemreméltó  városaival, történelmi és természeti nevezetességeivel a kultúra és a művészet jegyében.  Minden országba más-más audiovizuális művész érkezik Szlovákiából, Csehországból,  Magyarországról és Lengyelországból, hogy inspirációt gyűjtsön az adott helyen, majd egy  stúdióban kreatív módon bemutatva kamatoztassa azt. Ezt követően pedig az egyes  audiovizuális alkotásokhoz szintén a visegrádi országokból származó producer és DJ jóvoltából  exkluzív soundtrack születik. 

Krakkóban a Visztulán 

A vulcān: activate your local energy projekt utolsó részében az alkotók Lengyelország egyik  legnagyobb városába látogatnak. A Visztula partján elterülő Krakkó meseszép történelmi  épületeivel káprázatos látványt nyújtott a vízen haladó hajóról készített felvételekhez, amelyek így távolabbról tekintve átfogóbb képet nyújtottak a városról. Krakkó jellegzetes vizuális  arculatát a cseh Honza Poš mutatja be, az alkotás zenei részéről pedig a Szlovákiából érkező Denes Toth producer és DJ gondoskodik. 

A lüktető város 

Honza Poš cseh audiovizuális művész, a Time-Based-Media tagja, aki videókkal, hangokkal és  interaktív installációkkal, többek között videóvetítésekkel, video mappinggel foglalkozik.  Fényinstallációi rendszerint a warehouse partikat idéző prágai Komiks légkörét teremtik meg,  mindeközben pedig fókuszban a független elektronikus tánczene. A krakkói látogatása során  szerzett élményei a város energiaközpontját és ritmusát megtestesítő megvilágított objektumok  művészi ábrázolásán keresztül kerülnek kifejezésre, amely formáját tekintve a Visztula  vízfelszínének dinamikáját és képlékenységét tükrözi. A vizuális alkotás a vulcān projekt  technológiai partnerénél, a Kvant stúdióban kerül bemutatásra Szlovákiában tervezett és  gyártott lézerek felhasználásával. A stúdióban a fénytechnikáért Honza Poš mellett Jakub  Dibdiak felel. 

Zenei feldolgozás 

A krakkói érzés-nüansz a független elektronikus tánczene szlovák színterét képviselő Denes  Toth dinamikus fellépését is végigkíséri. Denes Toth DJ, producer és a sikeres Moody  elektronikus zenei rendezvénysorozat alapítója. Fellépései jellegzetesen melodic house  stílusban folynak, amivel a hazai és a külföldi zeneipar ismert szereplőjévé vált. Producerként  jelenleg a liverpooli Circus Recordings és a berlini Mono.Noise kiadókkal áll együttműködésben.  Rendszeresen világszinten ismert nagy nevek mellett szerepel Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon – mi sem támasztja alá jobban, mint a felvételeken megörökített line-upok  olyan fesztiválokról, mint a B my Lake, Sziget, Balaton Sound, Grape, Beats for Love és  mások. 

A négy videóból álló sorozat utolsó része is elérhető lesz a http://www.vulcansound.eu/ oldalakon vagy streamelve a vulcān projekt közösségimédia-csatornáin, illetve a  vulcān productions YouTube csatornán. 

A legközelebbi stream időpontja, a visszaszámlálás és további érdekes információk  a www.vulcansound.eu weboldalon találhatók. A projekt a Visegrad Fund, O. Z. Moody,  TOYBOX Marketing a Transistor: enjoy the transfer támogatásával jött létre.