Mindenkitől csak azt halljuk, hogy vidéken mennyire nincs élet, különösen az elektronikus zenét illetően. Vannak azonban kivételek, bár még egy kéz is sok, ha meg akarjuk ezeket számolni. Győr az egyik ilyen, a régió techno rajongói igen csak el vannak kényeztetve. Ugyanis nem csak a hazai élvonal fordul meg rendszeresen a „folyók városában”, hanem a külföldi felhozatal is olyan, amit a fővárosban is megirigyelnek.

Mint például SPFDJ. Akinek évek óta nem bírom leírni normálisan a nevét, pedig tök egyszerű lenne megjegyezni a sorrendet, már csak az utolsó két betű miatt is. De vajon honnan is jött ez a csöppet sem szokványos név? Lina Jonsson (ez ugyanis a polgári neve) erre a kérdésre több megfejtéssel is szolgál. Művészneve ugyanis a helyzettől függően különböző jelentéssel bír. Önmagát jellemezte már úgy, mint „speedy fucking DJ„, mások szerint „soundproof DJ” (hangszigetelt) a megfejtés. Mindegyik közel járhat a megoldáshoz, de igazából minden a krémekre vezethető vissza. Amit persze megint túl lehet gondolni, de nem érdemes. Az SPF ugyanis a „sun protector factor” jelentése, Mivel falfehér és semmi színe nincs a bőrének, egy pillanat alatt megég a napon, ezért sok naptejet használ.

A barátai aggatták rá ezt a nevet. Pályatársa Hector Oaks (aki szintén megfordult már Győrben) is nagyon jó barátságban van vele, nem hiába jellemezte így a kisasszony munkásságát: „”Az Instagram fiókját meztelen és megbotránkoztató tartalmai miatt törölték. Disztopikus techno-t játszik, acid, electro, hardcore és trance stílusokon átívelő szettje szexpozitív hangulattal árasztja el a táncteret. Néha megissza a többi fellépő piáját. Ha felkel, megbánja amiket előző este művelt, de rögtön elfelejti, miután beáll a pultba. Csak saját felelősségre merd bookingolni!

Lehet ennél szebbet írni? Ebben a néhány sorban minden benne van. És ez nem vicc, a Resident Advisoron pont ezekkel a szavakkal kezdődik az eredetileg Svédországból származó, ma már Berlinben élő lemezlovas biográfiája. Sikztah pedig vállalta a felelősséget, úgyhogy szeptember 18-án SPFDJ a győri Dinamo Event Hall-ban fogja megmutatni a képességeit.

Esemény: https://www.facebook.com/events/437283697619326/