Több tízezren tiltakoztak az „Unmute Us” (Hangosítsatok vissza) névre elkeresztelt tüntetésen múlt szombaton Amszterdamban, ugyanis Hollandia újabb korlátozásokat vezetett be a koronavírusos fertőzöttek számának emelkedése miatt.

Amszterdam mellett kilenc másik városban – köztük Hágában, Groningenben és Maastrichtban – is rengetegen vonultak az utcára. A szervezők szerint délután 2 óráig 7000 ember érkezett Maastrichtba, bár ennek csak a töredékét, ezret vártak.

Ez már a második alkalom, hogy Hollandiában tömegek lépnek fel a korlátozások ellen az „Unmute Us” szlogen alatt. Az augusztus 21 -i első tiltakozások során több mint 70 000 ember és 2500 szervezet vonult az utcára. Azért volt szükség megismételni a tüntetést, mert a kormány nem vállalt érdemi kötelezettségvállalást.

„Az Unmute Us!” a fesztiválok és nagyrendezvények kormányzati tilalmára reagálva indult, október 31-ig ugyanis biztosan nem lehet ilyen fajta zenés-táncos eseményeket megrendenzni az országban. A demonstrálók célja, hogy a kormány döntésével ellentétben szeptember 1 -től ismét engedélyezzék ezeket az eseményeket.

Az NLTimes beszámolója szerint a szervezők azt közölték, hogy múlt szombaton 10 városban több, mint 150 ezren vonultak az utcára.  Joris Voorn mind a két alkalommal fellépett ezeken a rendezvényeken.

Borítókép: https://www.youtube.com/watch?v=ROdnwTLFsbE&ab_channel=LouderThanAngels