Szerencsés helyzetben vannak a fővárosi partyarcok, hiszen egy-egy hétvégi napon már jó ideje a bőség zavarával küzdenek, annyi számukra kedves rendezvény közül lehet válogatni. Vidéken viszont egyáltalán nem ilyen rózsás a helyzet. 10-20 évvel ezelőtt még a legkisebb városban is gyakran több éjszakai szórakozóhely üzemelt, ma ezeknek a nagy része már mind bezárt. Hazánk számos megye székhelyére elmondható, hogy szinte a nullára csökkent a helyi éjszakai élet. Különösen igaz ez az underground körökre. Nincs könnyű dolguk a helyi szervező csapatoknak, de mindenhol megtalálható egy szűk réteg, akik hihetetlen elszántságról tesznek tanúbizonyságot. Kitartanak árral szemben is. Pénzt és időt nem kímélve tesznek azért, hogy az adott régió se maradjon minőségi zene nélkül.

Szeged hazánk második legnagyobb vidéki városa, a dél-alföldi régió központja, nagyjából 160 ezren lakják. Szeged az egyik legstabilabb bástya hazánk elektronikus zenei térképén. A Sing Sing és a Hungi vígadó révén nagy nevekből sem szenvednek hiányt, de azoknak sem kell panaszkodni, akik a családiasabb hangulatú, minőségi underground eseményeket kedvelik. A városban ugyanis több szervező is munkálkodik, úgyhogy mindenfajta rétegzene iránti igényt ki tudnak elégíteni. Ami biztos, hogy szeptember 24-én pénteken senki nem marad buli nélkül!

Aznap délután ugyanis egyszerre két helyen is élvezhetjük a minőségi elektronikát. Rivalizálásról azonban szó sincs, hiszen – ha már így alakult – a két szervezőcsapat közös erővel folytatja az éjszakai etapot. Na de menjünk is csak szépen sorban!

A Nyugi Kert Szeged legnépszerűbb romkocsmája, ami a Vitéz utca 28. szám alatt található. Hatalmas nagy falfestmények díszítik a helyszínt, az egyedi vintage / retro berendezés által olyan érzésünk lehet, mintha csak egy Tim Burton film jelenetébe csöppentünk volna. Ebben a kis elvarázsolt világban programok végtelen tárháza és mindenki által kedvelt finom italok várják az odalátogatókat. A kedves kiszolgálás és a felszabadult vendégsereg garanciát nyújt arra. hogy mindenki jól érezze magát! Itt gyorsan repül az idő, amit minőségi programok tesznek még színvonalasabbá. Szeptember 24-én pénteken már 18 órakor indul a zene, ahol milKyman, Sco:rp, valamint Szamy fogja bemutatni a kedvenc microhouse, rominimal, organic house, slow deeep, valamint dub zenéit.

Érdemes külön is néhány szót ejteni a rendezvény főszervezőjéről. milKyman ugyanis most fog debütálni a Nyugiban a lemezjátszók mögött, hiszen sok évnyi külföldi tartózkodás után az idén végleg hazaköltözött. Nem csak szervezőként és DJ-ként, hanem producerként is aktív. Ugyanis jelenleg gőzerővel dolgozik egy újonnan induló, magyar szálakkal rendelkező svájci kiadó,a Gun Raven első megjelenésének remixén. A későbbiekben már nem tervezi elhagyni az országot, kivételt jelent egy label night, aminek apropójából télen még az egyszer azért visszalátogat Zürichbe.

Esemény: https://www.facebook.com/events/581931486172671/

Eközben Szeged másik frekventált helyén, a Törpe tetőteraszán is elindul a móka! Aznap délután Bellegance & Fraser kényezteti a füleket a hat emeletes Postapalota tetején, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra, az élményt ezen a helyen is minőségi elektronikus zene teszi teljessé. Bellegance és Fraser nem csupán egy lemezlovas páros, a való életben is egy párt alkotnak. Kapcsolatuk harmóniája átjárja fellépéseik hangulatát, melyeken kizárólag bakelit lemezekről játszanak! Gondosan összeválogatott gyűjteményükben olyan stílusokat ötvöznek mint, ethno, afro, organic/slow/deep house, indie dance, a régi kincsektől a legújabb megjelenésekig. Bármerre is járnak mindig megtalálják a közönség lelkéhez az utat a zenén keresztül, legyen az nagy fesztivál, kisebb party vagy akár egy pub. Bár O.Z.O.R.A. fesztivál Dragon Nest színpados fellépésük az ismert okok miatt tavaly óta tolódik, azért az Arrakis, Mini S.U.N., Lucid Dream Theatre, Aquentikum, Samsara, Ananda Gathering, Palkonya hangja, Horizom, Thealter, Malomfesztivál színpadain feltűntek az elmúlt években.

Esemény: https://www.facebook.com/events/s/bellegance-fraser-rooftop-sess/143975451235662/

A Törpe egyszerre kávézó, bár, terasz és közösségi tér. Kötelező célpont mindenki számára, már csak a kuriózumnak számító kilátás miatt is, a napfény városának szívében, hamisítatlan szegedi hangulattal műszerezve. A Törpe rengeteg kultúrprogramot befogad, a slam poetry-től kezdve a Dubszerda és Gnu-s rooftop partikon át a lenti sötétebb partykig.

Van ugyanis egy lenti rész is. ahol a délutáni bulik résztevői fognak egyesülni, hogy közös erővel tombolják át szeptember utolsó hétvégéjét! A lemezjátszók mögött Bellegance & Fraser, milKyman, Sco:rp, valamint Szamy fognak gondoskodni az ütemekről.

Esemény: https://www.facebook.com/events/216775327179026/

Borítókép: milKyman
Fenti fotó: Nyugi Kert – adam.zsrs
Lenti fotó: Törpe – Szabó Dávid