Másfél éve várjuk már ezt a bulit. A LavaLava jó szokásához híven egy olyan fellépőt jelentett be 2020. februárjában, aki korábban még soha nem zenélt Magyarországon. Aztán beütött a covid, ami néhány nap leforgása alatt a szőnyeg alá söpörte a teljes szórakoztatóipart a kontinensen. Mire eljött volna a pótlás ideje, beköszöntött a második hullám. Másfél éves tolo-gatás (éérted??!) után végre kijelenthetjük: Vladimir Dubyshkin végre bemutatkozhat hazai közönség előtt, mégpedig október 1-én az A38 fedélzetén! És azt amúgy tudtad, hogy a hajó nemrégiben nagyszabású ráncfelvarráson esett át? Ha nem, akkor már csak azért is érdemes lesz naptárba vésni a dátumot.

Na de ki is ez a fiatal orosz srác, akiről Nina Kraviz is ódákat zeng? Szinte hihetetlen, hogy még mindig csak 9000-en követik a Facebook-on. Pedig zenéi egyre nagyobb nyilvánosságot érnek el. Múltkor például egy olyan ismerősöm telefonjáról is előkerült egy random házi összeröffenésen, akit még soha nem láttam buliban.

Vladimir Dubyshin Moszkvától mintegy 500 km-re, Tambov városában nőtt fel. Elmondása szerint elég lehangoló tud lenni az élet távol a főváros zajától. Az ottaniak nem igazán tudják mi történik a modern világban. Ő maga is éppen emiatt kezdett el zenélni. Menekülni szeretett volna a valóság elöl, bár később rájött, hogy nem biztos, hogy ez jelenti a helyes utat. 2016-ban jelent meg első EP-je a Stefan Goldmann által igazgatott Macro gondozásában. Hamar felfedezték maguknak a helyi erők is, a következő kiadványa már a Nina Kraviz nevével fémjelzett трип (Trip) címkéje alatt jelent meg. Ez nem csoda, hiszen a hangzásvilága senkiével össze nem keverhető. Különös vokálok és eszeveszett tempó jellemzik a zenéit. Mintha már hallottuk volna valahol, de mégsem. Van benne valami tipikus orosz hangzás, mondhatni ő az techno Tommy Cash-e. Techno ez, de mégis valami más, lehet akár neo-trance is (azóta persze egyre többen próbálkoznak valami hasonlóval), de unalmas perceiben csinált ő már eurodance és italodisco felvételeket is. Ha meghallod bármelyik zenéjét, biztos lehetsz abban, hogy széles vigyorral a szádon fogod összefosni a bokád.

Sokan mondják, hogy az elektronikus zene már körbeért. Már mindent kitaláltak, egyre nehezebb megtalálni azt a bizonyos wow-élményt. Vladimir Dubyshkin-nek mégis sikerült. Úgyhogy aki nem szeretne lemaradni, az iparkodjon a jegyvásárlással! Ugyanis a hajó befogadóképessége véges és a belépők több, mint a fele már gazdára talált. Biztosak lehetünk benne, hogy főhősünkről még nagyon sokat fogunk hallani. És abban is, hogy már nem lesz lehetőségünk intim körülmények között egy klubban meghallgatni, mert elragadják tőlünk a nagyok.

A megfelelő fel- és levezetésről a LavaLava legénysége, Tolo és Falcao fog gondoskodni. Ezúttal Mankind is csatlakozik hozzájuk, aki nem csak zenéjével, hanem bajszával is bizonyítani fogja, hogy felnőtt az est headliner-éhez.

Esemény: https://www.facebook.com/events/137642070819808