A Scooter húsz stúdióalbumot, öt koncertlemezt, tíz válogatásalbumot, hetvenhárom kislemezt, negyvenöt B-oldalas számot, harminchat remixet, és számtalan egyéb kiadványt adott ki. Világszerte 30 millió eladott hanghordozóval, 80-nál is több arany, illetve platinalemezzel büszkélkedhetnek. Fennállásuk huszadik évfordulójára exkluzív kiadvánnyal lepték meg a rajongókat.

A Scooter 1993 óta, szinte töretlenül ontja a slágereket techno, trance, happy hardcore és jumpstyle stílusban. Ezek az irányzatok mind elektronikus alapúak. Egy sima színpadon nehezebben szólalnak meg, ám aki volt már Scooter bulin az tudja, hogy itt nem az élőzene dominál, hanem sokkal inkább a show. Rengeteg látványelem, dübörgő basszus, táncoslányok és maga a “zenekar”, de legfőképp HP magánszámai. Ezekre a zenékre nőttünk fel. Rongyosra hallgattuk az együttes kazettáit, betéve tudtuk a minimális szövegeket, még ha a jelentésükről fogalmunk sem volt. Az együttes számos tagcserén esett át. Jelen felállásában három tagja van: H.P. Baxxter, mint frontember, Michael Simon, és Sebastian Schilde, de negyedik, háttérben meghúzódó tagként kezelik Jens Thele-t, a menedzsert is. Számos sláger fűződik a nevükhöz, melyeket az időközönként bekövetkező stílusváltások és tagcserék tesznek még érdekesebbé. Ezeket mindig egy új fejezet (Chapter) jelzi, jelenleg a hatodiknál tartanak.

Rengeteg alkalommal fellépett már hazánkban a Scooter. 1994-ben mutatkoztak be először a soproni Rave Olimpia-n. A következő évben Sarkadon is adtak egy koncertet. Erről videófelvétel is készült. A városba érkező német csapatot fiatal rajongók várták, kisbuszukat valósággal megrohanták az autogramkérő tinédzserek – akik azóta már minden bizonnyal dolgozó családapák, s gyermekeiket nevelő édesanyák lehetnek. A majd’ 10 perces első kisfilmen az együttest köszöntő Tóth Imre polgármester is feltűnik, a zenekarral közös sajtótájékoztatót tart. “Jó néhány számuk a techno-rajongókra úgy hat, mint valami zenei ópium, valami zenei kábítószer” – mondta 24 évvel ezelőtt a zenekarról a városvezető, aki 2010-ig vezette az alföldi várost.

Felléptek már a Hegyalján, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a FEZEN-en, a Velencei tó partján, vagy éppen Ózdon és Sárándon is.

A Budapest Parkban már visszatérő vendégeknek számítanak, 2014 óta minden évben felléptek a Lágymányosi híd tövében. Leszámítva a tavalyi évet. Az eredetileg 2020. június 13-ára meghirdetett koncertet a koronavírus járvány miatt először október 3-ára halasztották, végül az eredetileg meghirdetett időponthoz képest másfél éves csúszással, 2021. október 2-án lesz megtartva.

Az megvan, hogy az egyik klipjükben a magyar jégkorong válogatott és a  szurkolóink is szerepelnek? TEKERJ az 50. másodperchez!

Idén áprilisban jelent meg a huszadik stúdióalbumuk. A “God save the rave” című album összesen 16 szerzeményt tartalmaz. A “FCK 2020” és a “Groundhog Day” szövege és témája a koronavírus-járvány miatti világleállásra reflektál.

A wikipedia szerint most lesz a 35. magyarországi fellépésük.
Találkozunk október 2-án a Budapest Parkban! Esemény: https://www.facebook.com/events/2325782524349100

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy éreztük magunkat korábban, akkor olvasd el a beszámolónkat!