Új játékbabát dob ​​piacra a Mattel. Aki ilyet kap karácsonyra, az biztos, hogy producer szeretne lenni. Ugyanis a Barbie baba egy csomó extrával lesz felszerelve, beleértve a 13 csatornás keverőt, a DAW-t is tartalmazó laptopot, az EQ beépülő modult és a fejhallgatót.

A hír teljesen komoly és egyébként igazán szimpatikus a mögöttes tartalom is. A cél az, hogy felhívják a figyelmet nemek közötti különbségére, ami oly jellemző a zeneiparra. Bármennyire is hihetetlennek tűnik elsőre, a zenei producerek mindössze 3%-át adják ki a szebbik nem képviselői. A játékgyártó cég ráadásul támogatni fogja a „Girls Make Beats” nevű nonprofit szervezet ösztöndíját is, melynek célja a nemek közötti erőviszonyok minél egyenlőbb megteremtése.

A projekt szószólója Ester Dean lesz. A Grammy-díjra jelölt producer szeptember 24-én a Barbie Vlogon fog beszélni a zenei producerként szerzett tapasztalatairól. Elöljáróban ennyit mondott: „Megtiszteltetés számomra, hogy a Barbie-t képviselhetem. Reméljük, hogy sok fiatal lányt fogunk arra inspirálni, hogy elinduljanak a zenei produceri pályán. Bár a színpadon sok a női előadó, a színfalak mögött és a stúdióban ugyanakkor elenyésző a számuk. Pedig az igazán fontos döntések ott születnek.”

Forrás: [Fazemag]