Újra viszsakapta elveszettnek hitt lemezgyűjteményét az a két bristoli DJ, akik még 10 évvel ezelőtt hagyták el őket egy helyi kocsmában megtartott fellépés után.

Sean Kelly és testvére Dan, The Kelly Twins néven váltak ismertté. Az ominózus eset 2011-ben történt a The Bell nevű helyen. Nyolc órás szettet nyomtak le, mely során garage, house és disco zenék közül válogattak. Összesen három táskányi lemezt vittek magukkal.

A fellépés után taxival indultak haza és csak otthon jöttek rá arra, hogy a három közül eltűnt az egyik, kb. 80 lemezt tartalmazó táska. Az ikrek elmondása szerint számos ritkaságot rejtett a gyűjtemény elveszett darabja, többek között Shangaan elektro remixeit, egy Mark Ernestus lemezt, Levon Vincentet és Whitney Houston Jameson remixét is. A vinyl-ek között rengeteg white label kiadvány volt megtalálható, így különösen fájó volt az elvesztésük, hiszen pótolhatatlan alkotásokról volt szó.

Amikor rájöttünk, hogy elvesztettük, felhívtuk az összes taxitársaságot, visszamentünk a The Bell-be és körbe telefonáltuk a barátainkat. Végül azonban el kellett fogadnunk azt a szomorú tényt, hogy soha nem kapjuk már vissza őket.” – emlékezett vissza a most 36 éves Sean arra a bizonyos napra.

A napokban ugyanakkor váratlan fordulatot vett az ügy. Egy régi barát hívta fel a testvéreket azzal a hírrel, hogy talált egy táskányi lemezt az unokatestvérénél takarítás közben (aki mellesleg taxisofőr) a garázsban. A lemezek között ugyanis talált egy Sean által írt levet is, valamint egy rajzot, amit az akkor egy éves unokaöccse készített.

Sean azt is elmondta, hogy már rég elvetették annak a gondolatát, hogy valaha is visszaszerezzék ezeket a zenéket. A hiányzó vinyl-ek egy részét azóta már visszavásárolták más forrásokból is. Sírtak, amikor elhagyták a lemezeket és örömkönnyeket hullajtottak most, hogy visszakerültek a gyűjtemény darabjai. Alig várják, hogy újra lejátszhassák őket!

Forrás: [Mixmag]