A Turbina Kulturális Központ egy nyitott szellemiségű, előremutató gondolatokat gyakorlatba ültető közösségi tér. A háztömb egyszerre ad otthont két koncert-, és rendezvényteremnek, művészeti kiállító térnek, bisztrónak és kreatív projekt irodáknak egyaránt.

A nyitóhétvége sokoldalú programsorozatán belül fiatal képzőművészek kiállítása, formabontó nappali klub buli, közösségi vásár, testet-lelket átmozgató GoAerobic, közösségi brunch és Fran Palermo koncert is helyet fog kapni. A Turbina küldetése a kulturális szcéna friss mozgatórugójaként színesíteni a kortárs budapesti lét mindennapjait.

A kisterem 120 fő befogadására alkalmas, hangszigetelt koncertterem, mely mind en típusú rendezvény befogadására alkalmas. Célja, hogy a hét hét napján helyszínt biztosítson koncertek, elektronikus zenei bulik, és egyéb kulturális programoknak. (Primate.hu tipp – Ez lesz a te helyed, ha hiányzik a Lärm! A terem megközelítése ugyanis pontolyan ugyanúgy történik, két oldalsó bejárat segítségével)

 

Útban a nagyterem felé

A nagyterem 450 fő befogadására alkalmas, itt egy teljesen hangszigetelt, multifunkcionális koncert, parti, kulturális és konferencia termet alakítottak ki. A minél nagyobb és élhetőbb kihasználhatóság érdekében üveg felülvilágítókkal látták el a helyiséget, hogy igény esetén természetes fényt tudjunk a terembe juttatni. (Primate.hu tipp – Mindegyik teremhez csatlakozik italpult és wc. Egy korsó „Soproni 1895” 690 ft-ba fog kerülni, 4 cl vodka 950 Ft, a jäger egy százassal több, a Jameson 1300, a pálinka ára pedig 1400-1800 Ft között váltakozik)

Ezen az összesen mintegy 700nm-es területen a kiszolgáló részek mellett bérelhető tereket alakítanak ki, ahol maradéktalanul meg tudnak valósulni művészeti, gasztronómiai, közösségi és irodai funkciók, amelyek hasznosak a létrehozni kívánt diverzitáshoz, kulturális sokszínűséghez, illetve a nappali vendéglátásunknak nagyon fontos felvevő bázisát adja majd a több mint 100 itt dolgozó fiatal. (Primate.hu – belépés után rögtön a befogadótérben találod magad, itt is van egy italpult és itt a dohányzóhelyiség is, nem kell kimenni az utcára. Senki ne jöjjön tűsarkúban, ez ugyanis sárga macskakővel van borítva, amiből már alig találni Budapesten. Nekem nagyon tetszik!)

További képeket a Primate.hu Insta-oldalán találsz!

Facebook: https://www.facebook.com/turbinabudapest
A nyitó hétvége eseménye:
https://www.facebook.com/events/643019039995907

Borítókép: Wikimedia
Kép: Turbina FB