Sokat gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk némi újdonságot csempészni a budapesti éjszakába. Nincs könnyű dolgunk, hiszen az elmúlt években gombamód szaporodtak az új szervezőcsapatok és ez különösen igaz az idei évre. Boldog-boldogtalan megpróbálkozott a rendezvényszervezéssel, többnyire ugyanazok a nevek pörögnek mindenhol. Nem szerettünk volna olyan fellépőlistát összeállítani, akikkel amúgy is gyakran lehet összetalálkozni a fővárosban. Így született meg tavaly az Electrocity ötlete, ami nagyon jól illik a Primate.hu által képviselt értékrendünkbe is.

Már csak azért is, mert oldalunk egyik legfőbb célkitűzése a vidéki történések bemutatása. Nincs könnyű dolguk a helyi szervezőcsapatoknak, de mindenhol megtalálható egy szűk réteg, akik hihetetlen elszántságról tesznek tanúbizonyságot. Kitartanak árral szemben is. Pénzt és időt nem kímélve tesznek azért, hogy az adott régió se maradjon minőségi zene nélkül. Őket szeretnénk bemutatni. Az Electrocity rendezvényein nincsenek állandó rezidensek, minden buliban kizárólag egy adott vidéki városból érkező DJ-k gondoskodnak a hangulatról. A hatodik Electrocity-bulink következik a sorban, eddig Szeged, Székesfehérvár, Miskolc, Szekszárd és Győr feltörekvő DJ-it láttuk vendégül. Az egyik alföldi város képviselőit már többször is vendégül szerettük volna látni, de sajnos az eseményt különböző technikai okokból kifolyólag kétszer is el kellett halasztanunk. Most azonban már semmi nem állíthatja meg őket.

A július 9-i buli hangulatfelelőse: Kalocsa!

Jelentős történelmi múltra tekint vissza Kalocsa, hiszen a honfoglalás óta város, István óta a magyarság egyik kiemelkedő kulturális központja. A város egyike a négy magyarországi római katolikus érseki székhelynek, az államalapítás óta a magyar katolicizmus második központja. Híres iskolaváros, a 18. századtól meginduló oktatás az egyik legkiválóbb iskolai központtá tette a várost országos szinten. Legnevezetesebb épületei közé tartozik a kalocsai főszékesegyház, az érseki palota és a csillagászati obszervatórium, emellett jelentős értékeket őriz a város nagy belvárosa, a hozzá tartozó kikötő és több puszta is. Lakosainak száma több, mint tizenötezer.

A várost szombaton a Unique Sound formáció fogja képviselni, amit két kalocsai gyökerű DJ hívott életre, akik az elmúlt néhány évben tevékenykednek intenzívebben az elektronikus zenei szcénában. Saját szervezésű eseményeik közt a 2019-es Airport Underground (Kalocsai Nemzetközi Repülőtér) és a 2020-as Electronic Castle (Siklósi vár) méltán került be a különleges e-zenei lokációk közé, szervezési és előadói szempontból is országos látogatottsággal.

A műfajokat tekintve korábban House, Deep-House, Tech-House, Techno is szerepelt repertoárjukban. Napjainkban elsősorban Minimal/Deep Tech irányzatot képviselik. Róbert a groove-os vonalat játsza, Dávid a micro house mentén munkálkodik. A duó melodic house & techno vonalon is naprakész, de a Kabinban „Minimal-Deep Tech lesz” lesz napirenden.

2021 júliusától egy kiváló open air helyszín üzemeltetői, lakóhelyük Kalocsa közelében lévő Duna-parti rendezvény komplexum a F E V E R rezidensei, amely többek közt a jövőben minőségi elektronikus zenei eseményeknek ad majd otthont hazai és nemzetközi fellépőkkel.

A Unique Sound ígéretes színfoltja a hazai underground életnek, akiknek igényesség és magas színvonal jellemzi munkásságukat zeneileg és eszköztárukat egyaránt.

Az Electrocity idei második eseményére – ahogyan eddig mindig, ezúttal is – ingyenes lesz a belépés. Most is a Duna partján találkozunk, azonban most új helyszínen, a népszigeti Kabinban várunk benneteket!

Esemény: https://www.facebook.com/events/2870662896569326