A brit DICE nevű jegyértékesítési- és streaming platform fogja felvásárolni a Boiler Room-ot. A tranzakció hírét mind a két fél megerősítette. A vételár nem nyilvános.

Néhány információt így is sikerült megszerezni az akvizíció hátteréről. A DICE nemrégiben 122 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a SoftBank által biztosítót Vision Found 2 kockázati alaptól. A Future Shape lesz a másik befektető, amely az Apple korábbi menedzsere és az iPhone társ-feltalálója, Tony Fadell tulajdonában van. Fadell is csatlakozni fog a DICE igazgatótanácsához.

  Tíz éve sugározták a Boiler Room első adását

„Nagyon inspiráló volt a Paul Hartchinsonnal, a DICE alapítójával és vezérigazgatójával lefolytatott beszélgetés. Azonnal felismerte, hogy milyen fontos szerepet játszik a Boiler Room és mennyi potenciál van benne ” – kommentelte az ügyet Blaise Belville, a Boiler Room alapítója. „Meggyőződésem, hogy a Boiler Room akkor fejlődhet a legjobban, ha egy olyan vállalattal dolgozunk együtt, amely értékeli azt, akik ma vagyunk, és rendelkezik a szükséges erőforrásokkal ahhoz, hogy a jövőbnen is növekedni tudjunk és még jobbak legyünk.”

A Boiler Room egyébként éppen a napokban ünnepelte fennállásának tíz éves évfordulóját.