Mint ahogyan arra korábban már számíani lehetett, a Baleár-szigetek Legfelsőbb Bírósága (TSJB) döntlése alapján újra kinyithatnak a klubok Ibizán. Ez pedig azt jelenti, hogy ezen a hétvégén közel húsz hónapos leállás után indulhat újra a tánc a partyszigeten. Az időzítés hallatán sokakban kétségek merülhetnek fel, nem alaptalanul. Az Amesia, a DC-10 és a Pacha fogad látogatókat, a többi szórakozóhely – mint például a Hï  és a Privilege azonban továbbra is zárva maradnak.

Az okok pedig nyilvánvalóak: egyrészt egy klub újbóli megnyitása hatalmas költségekkel jár, ahogyan azt José Luis Benitez, az Ibizai Szabadidő Szövetség (AOI) elnöke a múlt héten kifejtette. Mivel az ibizai szezon hamarosan úgyis véget ér, a szervezők többségének egyelőre nem éri meg az újranyitás. Másrészt az is közrejátszik, hogy a vendéglátóipari egységek krónikus munkaerőhiánnyal küszküdnek. A Brexit és a pandémia okán ugyanis alig maradt munkavállaló a szigeten. Ezt Dawn Hindle, a Pikes és az Ibiza Rocks kreatív igazgatója is megerősítette, aki így nyilatkozott a Resident Advisornak: „Lehetetlen személyzetet találni ahhoz, hogy októberben egy hónapra megnyithasson egy hely.”

Úgy tűnik, hogy Ibiza idén sem a turistáktól lesz hangos. De aki mégis úgy döntene, hogy felkeresi a szigetet, annak a DC-10 Circoloco vagy az Amnesia Closing Party nyújthat vigaszt.