Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Két éve folynak Amsterdamban az „Our House” megnyitásának előkészületei. A múzeum az elektronikus zenei kultúra történetét a legmodernebb és leginnovatívabb formában teszi elérhetővé a látogatók számunkra a 80-as évektől indulva egészen napjainkig. Hangsúlyos szerepet kap Detroit, Amszterdam, London, Berlin, Las Vegas és Ibiza bemutatása is.

A múzeum életre hívói nem sajnálták a pénzt és valóban egyedülálló élményt nyújtanak minden zenefanatikus számára. Nem győzik hangoztatni, hogy példátlan projektről van szó technika és innovatív megoldások tekintetében, melynek során számos speciális effektet és multimédiás élményt is nyújtanak, olyan zenészek lesznek többek között bemutatva, mint Armin van Buuren, Carl Cox, Charlotte de Witte, Deadmau5 és Kevin Saunderson.

De lesznek fotókiállítások, dokumentumfilmek, interaktív vinyl lejátszó és egy dobgép segítségével saját zenét is lehet majd csinálni, illetve lesz egy 4D-s audiovizuális closing show is a végére.

Az „Our House” a szcéna legkülönbözőbb szereplőivel való együttműködés révén jött létre. Jeroen Jansen, kiállítás társalapítója így nyilatkozott: „Több mint 150 nemzetközi művésszel, szervezővel, alkotóval, producerrel, kurátorral és DJ vett részt abban, hogy megvalósuljon a terv. Megtiszteltetés, hogy e fantasztikus kultúra előtt tiszteleghetek. „

A projekt másik fontos része a múzeumhoz tartozó akadémia, ahol különféle mesterkurzusokon és műhelyfoglalkozásokon vehetünk részt elektronikus zenei témákban.

Az „Our House” október 29-én, pénteken nyílik meg Amszterdamban. Jegyeket ITT lehet foglalni, melynek ára 20 euró.

A múzeum a SeeTickets, Heineken, JBL és a Red Bull partneri megállapodása révén jött létre.