Különös bejegyzésre bukkantunk tegnap a magyarok által is előszererettel látogatott Apokalypsa Facebook oldalán. A cseh Brno városában évente egyszer megrendezett esemény Közép-Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei csarnokbulija. A következő bulira november 26-án kerül sor többek között Dave Clarke, The Advent és I Hate Models főszereplésével. Eredetileg Nastia is a fellépők táborát erősítette volna, de az már biztos, hogy az ukrán hölgy nem lesz ott.

  Interjú - Nastia

Ennek okait tegnap részletesen megírták a szervezők. A fellépő menedzsmentje ugyanis egyszer csak azt jelezte, hogy elnézték az időpontot, emiatt Nastia nem fog tudni megjelenni a buliban, ugyanis azon a héten az Egyesült Államokban lesz jelenése, ahol már több lekötött booking is várja. A történet már eddig is rém ciki, de csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Bárkivel előfordulhat hasonló.

Ugyanakkor felháborító, hogy korábban semmilyen módon nem jelezték ezt előre. A szervezők még a dj setup-ját is leegyezteték a menedzsmenttel, akik akkor sem szóltak egy árva szót arról, hogy Nastia-nak amúgy esze ágában sincs november végén Európában tartózkodnia. Ezt az információt csak néhány nappal az amerikai határ megnyitása után közölték a szervezőkkel.

  Soha nem gondoltuk volna, hogy ekkorát csalódunk Kenny Larkin-ban

Oké, értjük a sztorit eddig is. Nastia csapata tizenkilencre lapot húzott, végül bejött az amerikai terv. Igen ám, de a dolgok csak innentől váltak igazán kínossá. Az Apokalypsa szervezői már rég elküldték a foglalót. Mint kiderült a pénz egy adóparadicsomban székelő offshore céghez került, akik azóta már csődbe mentek. A menedzsment azonban megígérte, hogy vissza fogják utalni a pénzt.

Nem lesz nehéz kitalálni, hogy mi történt. A pénz azóta sem érkezett meg. A szervezők három sikertelen könyörgés után elégelték meg a dolgot. Nastia menedzsmentje ekkor arra kérte őket, hogy telefonon egyeztessenek a problémáról, még véletlenül sem e-mailben, aminek bizonyító ereje van. Csehországban viszont nem kérnek azokból a művészekből, akik nem tisztelik a rajongóikat és kétes eredetű cégek mozgatják a szálakat a háttérben, ezért nyilvánosságra hozták ezeket az infókat, csak hogy mindenki lássa azt, hogy milyen folyamatok játszódnak le időnként a zeneiparban.

Néhány órával később egy egy újabb komment került ki az Apokalpysa Facebook oldalára. Nastia menedzsere elküldte a visszatérítés kifizetéséről való igazolást és arra kérte a szervezőket, hogy cserébe töröljék a lejárató kampányról szóló bejegyzést. Ők azonban ezt nem tették meg és tegnap este 8-kor azt is bejelentették, hogy Nastia helyét Mark Reeve fogja pótolni a line up-ban.

Hasonló esetre itthon is volt már példa, amikor is a – korábban – félistenként tisztelt Kenny Larkin döntött úgy, hogy magánál tartja a koronavírus okozta lezárások miatt elmaradt budapesti fellépésének előlegét. holott erre nem lett volna lehetősége a szerződés szerint.