Elon Musk tényleg nem a levegőbe beszélt, amikor azt ígérte, hogy a Berlin közelében felépített új Tesla gyár techno bulik helyszíneként is fog szolgálni. A Tesla részvények szárnyalásának köszönhetően a Föld jelenleg leggazdagabb embere a gyár megnyitójának keretein belül nagyszabású partit rendezett, melyre összesen 9000 vendég érkezett.

Elon Musk és Boris Brejcha

Picit mondjuk csalódottak vagyunk, ugyanis a headliner szerepét a high-tech minimal atyaúristene, Boris Brejcha töltötte be. Az október kilencedikén megrendezett esemény igazi vurstlihangulatban telt. Óriáskerék, körhinta, megannyi kajás bódé várta az érdeklődőket. Az est fénypontját természetesen Boris Brejcha fellépése jelentette, de voltak táncoló robotok és Tesla-tekercsek, amik a zene ütemére léptek működésbe.

Elon Musk természetesen megragadta az alkalmat és beszédet mondott a színpadon. Biztosította a tömeget, hogy az akkumulátorgyártás fenntartható folyamat és a Gigafactory nagyon kevés vizet fog felhasználni. Sok kritikával illették korábban az üzemet, a németek ugyanis elég komolyan veszik a környezettudatosság kérdését.

Régóta közismert, hogy az 50 éves Elon Musk rajong az elektronikus zenéért. A korábban Grimes párjaként is elhíresült tudós-üzletember saját zenéket is írt már. Egyik szerzeményét ráadásul Sven Väth remixelte.