Berlin ikonikus techno klubja 19 hónapos kényszerszünet után nyitotta meg újra a kapuit. A több, mint másfél éves kényszerszünet után október 2-án rendezték az első Klubnacht-ot.

A belépés biztonsága érdekében a szervezők számos óvintézkedést hoztak. Az ajtónál nagyon szigorúan ellenőrizték a digitális oltási igazolványokat, a személyit és a Berghain-Passt is. Némeországban jelenleg a 2G intézkedés van érvényben, ez pedig azt jelenti, hogy csak beoltottak vagy a fertőzésen már átesettek vehetnek részt a zenés-táncos eseményeken és meg kell adni az elérhetőséget is. Bejutni csak egy QR-kód segítségével lehet. De persze még ez sem garantálja azt, hogy a portás ne fordítson hátat az ajtóban.

  Így zajlott a Berghain első hétvégéje másfél éves szünet után

Az október 9-i esemény Etapp Kyle, DVS1, Hyperaktivist és Mama Snake főszereplésével zajlott a Berghainban. Egy kedves ismerősünk is részt vett a bulin. Tegnap azonban kapott egy e-mailt. miszerint számos új fertőzöttet regisztráltak azok körében, akik részt vettek a másfél héttel ezelőtti Klubnacht-on.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy a lehető leghamarabb tesztelje magát, hiszen a résztvevők mind potenciálisan fertőzöttnek számíthatnak. Bízunk benne, hogy nem kell újabb bezárástól tartani. A következő Klubnacht alkalmából többek között Boris, Efdemin, Wallis és Honey Dijon áll majd a pult mögött.