A mai napig nem hevertük ki azt az élményt,  amit augusztus elején kaptunk a Dád-Ozorán megrendezett DAAD Gathering-en. Máig a hatása alatt vagyunk, végigfesztiváloztuk a nyarat, de ennél jobb sehol nem volt. A háromnapos nyári esemény egyik csúcspontját kétségtelenül Roman Flügel szettje jelentette, akinek mesteri játékát újra átélhetjük november első hétvégéjén.

  Beszámoló: DAAD Gathering

Személyében üdvözölhetjük a német elektronikus zenei színtér egyik legnagyobb alakját. Az 1970-ben született DJ/producer karrierje a 90-es évek elején kezdődött. Egy igazi kaméleon, aki számos zenei stílusban megállja a helyét, ambient/idm-től kezdve, a house-ig, a technón, az elektro-n át a leftfieldig.

A Darmstadt-i születésű zenész sorsa elég hamar elrendeltetett. Hat évesen már zongorázott, majd nem sokkal később már dobolni tanult. Érdeklődése hamar átcsapott az elektronikus zene irányába. 1987-ben kapott egy lemezt a bátyjától, ami aztán örökre megváltoztatta az életét. Ez volt a House Trax 1 Compilation elnevezésű korong. Ezután egyre gyakoribb vendégnek számított a legendás frankfurti Omen Club-ban. Elkezdett saját zenéket írni, hamarosan pedig Jörn Elling Wuttke-vel is megismerkedett. Kettejük munkásságának gyümölcse az Alter Ego, mely az ezredforduló környékének egyik legnagyobb hatású live actje-ként működött. De ez nem csoda, hiszen 2004-ben ők alkották a korszak egyértelműen legnagyobb slágerét. A 2004-ben kiadott Rocker minden DJ lemezestáskájában meglapult, mondhatni stílustól függetlenül.

Roman Flügel később szólókarrierbe kezdett és a sikerek itt sem maradtak el. Még ugyanebben az évben jelent meg Gehts noch? című szerzeménye, ami rögtön Sven Väth kiadójának, a Cocoon Recordings gondozásában látott napvilágot. Roman Flügel összesen hét nagylemezt jelentetett meg szólókarrierje során, a legutóbbit 2018-ban. Készített majd’ 40 EP-t is, mely közül 2-2 tavaly és idén jelent meg. Vagyis egy szóval nem lehet rá azt mondani, hogy zsebre tett kézzel figyeli azt. hogy mi történik a szcénában, 50 felett is nagyon is aktív.

November 5-én az A38 színpadán fogja bemutatni kivételes képességeit. Egy héttel korábban egyébként a Berghainban lesz fellépése. Olyan zenei tudás áll rendelkezésére, amivel kevesen büszkélkedhetnek a szakmában. Bársonyos hangzású zenéi egyből megragadják a hallgatóság figyelmét és táncra késztetik a lábakat.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1602926480045433/
Borítókép: Discogs