A vulcān: activate your local energy audiovizuális projekt összekovácsolta a szakma  nagyjait négy európai országból: zenei producereket és elismert audiovizuális alkotókat,  akiket egy vízió hajt, átlépni a földrajzi határokat és közös élményben részesíteni az  audiovizuális művészetek és a független elektronikus zene kedvelőit.  

A rendhagyó nemzetközi együttműködés eredményeképp figyelemreméltó helyek légkörét  feltérképező videók készültek, amelyek közvetítése csúcsminőségű audiovizuális  feldolgozások, elektronikus zenét hallató DJ szettek révén valósult meg. Magyarország,  Szlovákia, Csehország és Lengyelország – a feltüntetett sorrendben – adtak otthont a  rendezvénynek, amely során az audiovizuális alkotók személyében mind a négy visegrádi ország képviseltette magát. Az audiovizuális alkotók érzékelték, rögzítették és feldolgozták  Eger, Selmecbánya, Dolné Vítkovice és Krakkó városának légkörét. Az eredeti audiovizuális  alkotások a vulcān: activate your local energy projekt élő közvetítéseinek köszönhetően egymás után sorban megtekinthetők voltak. Nem sikerült élőben megnézni? Aggodalomra  semmi ok, hiszen az egyes részek az alább röviden ismertetett vulcān projekt YouTube csatornáin is elérhetőek. 

schwa x sedemminut visual set | vulcān (Eger, HU) 

Eger városának bemutatása sedemminut szlovák vizuális alkotóművész és DJ Schwa cseh  producent, promóter és DJ együttműködésével jött létre. 

Secret Factory x Elektro Moon visual set | vulcān (Banská Štiavnica, SK)

Selmecbánya légkörét a lengyel Elektro Moon (Elwira Wojtunik, Popesz Csaba Láng) vizuális  alkotópáros örökítette meg a Secret Factory magyar DJ párossal karöltve. 

Poly Face x Cloudhitects visual set | vulcān (Dolní Vitkovice, Ostrava, CZ)

A Dolní Vítkovice ipari komplexum interaktív játszótérré alakult át Besnyő Dániel és Kiss  Patrik magyar vizuális alkotópáros rendezésében. A DJ előadás kulisszáit Poly Face (Kuba  Sojka) lengyel producer biztosította.

Denes Toth x Honza Poš visual set | vulcān (Krakow, PL) 

Krakkó lüktető ritmusát közösen ragadta meg és dokumentálta Honza Poš cseh vizuális  alkotóművész és Denes Toth szlovák DJ és producer. 

A projekt a Visegrad Fund, O. Z. Moody, Toybox Marketing a Transistor: enjoy the transfer  támogatásával jött létre. A technológiai hátteret a szlovák Kvant stúdió biztosította.  

Bővebben a projektről: https://www.vulcansound.eu