Sam Haynor – aki civilben tudományos oktató – feltalált egy igazán őrült új módszert arra, hogyan hallgassunk lemezeket. A megoldás egészen megdöbbentő: foggal!

A „The Vinyl Factory” beszámolója szerint a fogászati ​​fonográfos módszerrel úgy is lehet lemezeket hallgatni, hogy a lemeztűt rögzítjük egy fanyárson, amibe aztán beleharapunk. Ezáltal rezgési hullámok keletkeznek a fogakon és az állkapocson, ezáltal pedig hallani fogjuk a zenét a fejünkben is.

Haynor instrukciókat adott arra vonatkozóan is, hogyan kell ceruzával és kartonpapírral házilag barkácsolt lemezjátszót készíteni, mely által gyakorolni lehet az alternatív zenehallgatási módszereit.

Haynor ezt írta: „Most már meghallhatod Miles Davist az őrlőfogaiddal, vagy a „The Cure”-t a szemfogaiddal. Csupán néhány eszköz segítségével hozzáférhetünk a bakelitlemezek fizikai barázdáihoz, amelyek vibrálják az állkapcsot, zenélnek és visszhangoznak a fejedben. A lemezboltok és a fogászat még soha nem álltak ilyen szoros kapcsolatban. Próbáld csak ki!”

Bővebb infókat és a munkafolyamat teljes leírását videókkal illusztrálva ITT találjátok.