Habár évek óta az egyik legnépszerűbb újgenerációs hazai techno DJ, akinek több megjelenése is napvilágot látott ez idő alatt, önálló, kiadói megjelenése eddig még nem volt.

Man + Machine viszonylag gyorsan futott be a köztudatba, aki azóta megjárta szinte az összes nagy hazai fesztivált (melyek közül különösen emlékezetes volt az idei Katlan Fesztiválon játszott szettje) és klubot, illetve több szerzeményt is hallhattunk már tőle, mégsem jegyzett ezidáig olyan tracket, amely kiadónál megjelent, önálló zene lett volna.

A kezdetekkor ugyanis egy Anima Sound System remixszel jelentkezett, majd később SanFranciscoBeat egyik dalában működött közre vokalistaként, ahogy Bernathy Zsigánál is, a Triggering You pedig tulajdonképpen egy audiovizuális megjelenés volt, amely a dal klipjével együtt jelent meg a HATE csatornáján, ahol azóta az egyik legnézettebb videóvá vált. Legutóbb pedig a dark-pop műfaj legismertebb hazai exportzenekarának, a Black Nail Cabaret készített egy remixet, amely bár a legendás Dependent Records-nál jelent meg, nem tekinthető teljesen saját szerzeménynek.

Most azonban a lyoni illetőségű Istigkeit Records-nál megjelent az első saját kiadványa, amely egyben a kiadó 10. release-e is, ahol korábban olyan arcok jelentek már meg, mint AEIT, Ayarcana, Aneed, Angel Karel, Prophän, vagy Exome.

Az Istigkeit kiadóhoz híven pedig egy nagyon masszív, fémes, inudusztriális, gitárral és metalos scream-ekkel nyakon öntött zenéről lehet beszélni, amely szintetizátorokban és torzítópedálokban is bővelkedik, miközben egy mostanában középtempónak mondható, 135 BPM-re íródott.

Man + Machine-nak pedig nem ez lesz az utolsó kiadványa az Istigkeit Records-nál, hiszen korábban már bejelentésre került egy jövőbeli kiadvány, amely egy, a Black Nail Cabaret énekesnőjével közösen jegyzett anyag lesz.

A single-t egyébként a The Brvtalist mutatta be: