Új helyszínen jelentkezik az egyik legjelentősebb elektronikus zenére fókuszáló fesztivál. 2022-ben először viszik el a Sónar fesztivált Portugália fővárosába. A hagyományosan Barcelonában megrendezett eseményt a világ számos nagyvárosában, mint például Buenos Aires, Hong Kong, Isztambul, New York, Reykjavik, São Paulo és Tokió is megszervezték már. Az április 8-10. közötti esemény Lisszabon számos különleges helyszínen kerül megrendezésre.

De nem csak emiatt érdemes repülőjegyet venni. Lisszabon Európa egyik leghangulatosabb városa. Imádni fogod!

A szervezők az első fellépőket is bejelentették már. Ott lesz többek között Charlotte de Witte, Ellen Allien b2b Dr. Rubinstein, Fjaak, Héctor Oaks, Jayda G és Floating Points. És ez még csak egy kis ízelítő a teljes névsort illetően, ami Lisszabonban vár majd ránk. Aki szeretné megtapasztalni az élményt, annak nem árt sietni, ugyanis már javában zajlik a jegyértékesítés. Az első 500 db early bird jegy alig néhány óra alatt fogyott el. Belépőket a fesztivál hivatalos holnapján. ITT lehet beszerezni.

Az első Sónar-t 1994-ben rendezték Barcelonában. A lisszaboni kiadás fókuszában különösen a kultúra, a fenntarthatóság és a tehetségek támogatása áll. A Sónar Lisszabon két szakaszra oszlik. Egyrészt ott van a Sónar By Day a Sónar Village-ben, egy újonnan kialakított térben, nagyon közel a Tejo folyóhoz és a lisszaboni gyárhoz. Éjszaka pedig már kizárólkag a bulizásé lesz a főszerep, a Sónar By Night eseményeire négy helyszínt jelöltek ki: a Pavilhão Carlos Lopesben, a Coliseu dos Recreiosban és a Pavilhão do Rio-ban a Lisszaboni Kongresszusi Központban.