Jay Lumen immár zsinórban 3. éve kerül fel a DJ Mag Alternative Top 100-as listájára. Ez évben közvetlenül Dax J mögött szerepel a 64. helyen, megelőzve többek között a FJAAK duót, Joseph Capriati-t,  Monike Kruse-t,  Ben Klock-ot, SPFDJ-t, vagy Sam Paganini-t.

A DJ Mag Alternative Top100, melyet a Beatport és a szakma szervezői oldalának bevonásával állít össze a nagy múltú magazin, azt a feladatot vállalja évről évre, hogy a DJ világ minőségi rétegét veszi górcső alá. Kifejezetten nem a sokat vitatott szavazói formát választotta ehhez a DJ Mag, hanem egy kizárólag szakmai szempontok alapján összeállított listáról beszélhetünk, mely nem azt hivatott méltatni, hogy kinek hány „like” van az oldalán, hanem azt, hogy a tehetsége alapján hová sorolható.

Jay Lumen immár harmadszor szerepel a legjobb 100 között sorozatban, ami igencsak jelentős teljesítmény, különösen, ha számításba vesszük, hogy jelenleg nemzetközileg több, mint 1.700.000 DJ-t tartanak számon, melyből több, mint 600.000 techno és house előadó aktív 2021-ben.

Így hát nem is csoda, hogy Jay hálás szavakkal kommentálta helyezését:

„Mindenkinek köszönöm a sok éve tartó támogatást. Hatalmas megtiszteltetés a 100 legjobb DJ között szerepelni a DJ Mag listáján, különösen, hogy mindannyian letették a névjegyüket a saját stílusukban. Sokuk munkásságát magam is követem és nem egy művész szerepel itt, akiknek jómagam is gyerekkorom óta szeretem a szettjeit és zenéit. Szóval még egyszer köszönöm és ezúton gratulálok, minden kollégának! :)”

Mindeközben Jay turnéja pörög tovább.Legközelebb Németországban Frankfurtban, Svédországban  Stockholmban, Belgium legendás klubjában a Rumba & Co pultjában Leuvenben, majd ismét Németországban Kölnben játszik. Ez utóbbi esetében Köln elsőszámú klubjáról beszélünk a Bootshausról, ahonnan legutóbb a Boiler Room közvetítése volt látható. Persze itthon is hamarosan hallhatjuk őt, hiszen november 27-én fellép az újranyitott Cocoonban Tatán, decembern 4-én pedig szegedi Sing Singben láthatjuk és hallhatjuk.

Gratulálunk Jay Lumennek a DJ Mag Top 100-as helyezéshez!