A Daft Punk váratlan feloszlása után hamarosan megjelenik az a könyv, ami Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo páratan pályafutását fogja bemutatni.

Az „After Daft” című kötet természetesen magában foglalja a zenekar 28 éves történetét, az 1993-as alapítástól a 2021-es feloszlásig. Különös hangsúlyt kap itt az „Alive Tour 2006-07”. De ez nem csak a francia duóról szól az írás, számos interjút tartalmaz olyan művészekkel, akik Daft Punkkal dolgoztak, valamint a szakma jeles képviselőivel.

Gabriel Szatan szerző a következőt árulta el a hamarosan megjelenő könyvről: „A Daft Punk-nak a zene panteonjában van a helye Prince, Talking Heads, Kate Bush, Stevie Wonder, Kraftwerk, Missy Elliott, David Bowie és az összes többi látnok mellett, akiket megnevezhetne. Amellett, hogy boldog lemezeket készítenek, számtalan lenyűgöző mellékszál kíséri karrierjüket: az „Alive 2006-07” éppolyan fontos volt a tánczene számára, mint a Beatles 1964-es Ed Sullivan Show-ban való megjelenése a rock ‘n’ számára. De vajon mi minden változott meg azóta? Megfelelő elismerést kaptak a munkájukért? És hogyan őrizte meg a Daft Punk anonimitását egy olyan időszakban, amikor az internet által nem igazán lehetet magánéletről beszélni a top előadók esetében ? Alig várom, hogy mindezt napvilágra hozzam.”

A Daft Punk minden idők egyik legbefolyásosabb zenekara volt. 1993-ban alakultak, és kitörölhetetlen nyomot hagytak az elektronikus zene világában. Összesen hatszor nyertek Grammy-díjat, és a Rolling Stone Magazine minden idők 12. legjobb duójának választotta őket. Lemezeik több mint 20 millió példányban keltek el világszerte.