Ki ne ismerné a jó öreg sárga nevetős fejet: a boldogság, a gondtalan tánc és az extázis szimbólumát?! A smiley évek óta az elektronikus tánczenei kultúra védjegye. Sárga barátunk előtt tiszteleg az a rövid animációs film, ahol nem más, mint a chicagoi acid legenda, DJ Pierre avatja be a nézőket a kulisszatitkokba.

A legendás emoji – mint ahogyan manapság hívjuk – idén lett 50 éves és az ünnepi alkalomból most elkészült egy rövid animációs film is. A smiley 1972-ben jelent meg először egy francia újság kabalájaként. Ettől kezdve a szimbólum számos társadalmi, politikai, zenei és technológiai mozgalommal társult, amely gyakran jövőorientált és progresszív szándékkal párosult.

DJ Pierre

Ezen mozgalmak egyike volt a acid house is, amelyet többek között DJ Pierre és Phuture csapata hozta létre. Így aztán a chicagói DJ és producernél alkalmasabb személyt el sem lehetne képzelni ahhoz, hogy elmesélje nekünk a mosolygós arc történetét. Hiszen DJ Pierre már több, mint 35 éve jelen van a zeneiparban.

A három és fél perces alkotást két grúz arc, Liam Aldous újságíró és filmrendező, valamint Maxime Machadize multidiszciplináris művész  készítette. Remek illusztrációk és animációk keltik életre a smiley 50 éves történetét. Nézd meg, megéri!