Néha egészen fantasztikus dolgok születnek a rádió hullámhosszán. A „Worldwide FM” internetes rádió egyik legutóbbi adásában DJ Helfetica ugyanis meghívta a műsorba a nagymamáját. Aki ugyan már 100 éves nagymamáját, viszont valami egészen fantasztikus ízlésről tanúskodik az elektronikus zene terén.

Nagymama és unokája a műsorban sokat beszélgettek a zenéről és közben kedvenc lemezeiket is kivesézték. A nagyi aktuális kedvence a  Floating Points, a Pharaoh Sanders és a The London Symphony Orchestraáltal előadott „Movement 1”. Legfőképpen azért, mert itt az elektronikus zenét a jazz-zel ötvözik.

OB (így hívják a nagyit) azt is elárulta, hogy imádja a Bicep zenéjét is, különösen a 2012-es „You” című albumot. De azt is elárulta, hogy az észak-ír duó legújabb, „Isles” című lemezéről a „Meli I” című szerzemény is nagyon közel áll hozzá. A hölgy összesen 23 zenét mutatott be a rádióműsor ideje alatt.

A láthatóan büszke unoka így nyilatkozott: „”Ha OB nem 1921-ben született volna, biztosan raver lenne„. A műsort visszahallgatva pedig semmi kétségünk nem lehet efelől. Reméljük OB még sok ideig tudja élvezni az elektronikus zenék szépségét. Hallgassátok meg ti is ezt az igazán különleges adást EZEN A LINKEN, ami egy igazi csoda!

Borítókép: Worldwide FM