A techno rajongói igazán el vannak kényeztetve Budapesten. Egymást érik a rendezvények, a legnagyobb gondot sokszor az jelenti, hogy hova szakadjunk a hétvégén, annyi lehetőség közül választhatunk. Különösen érdemes a Soroksári útra irányítani figyelő tekintetünket, ugyanis az Arzenál nagyon beleerősített így az év végére. Sorra léptetik fel azokat az előadókat, akiknek személye egyet jelent a minőséggel.

Elég csak a Der Morgen csapatának októberi bulijára gondolni, ahol Tommy Four Seven volt a headliner. Aki ott volt, azóta is ódákat zeng az eseményről, sokak szerint ez volt az év rendezvénye. Pedig ezt olyanok mondják,  akikkel minden héten összetalálkozhatunk a budapesti éjszakában. Ezért aztán lehet némi alapja a dolognak, hiszen nekik aztán tényleg van viszonyítási alapjuk.

A Der Morgen csapatának szervezésében korábban  Wallis, Anetha, Wrong AssessmentBoston 168, Regal, 999999999 vagy éppen SHDW & Obscure Shape is járt már a fővárosban. November 20-án pedig még tovább emelik a tétet. Setaoc Mass és Antigone személyében ugyanis a jelenkori proper techno legaktuálisabb alakjai közül rögtön kettő is be fogja venni az Arzenál falait.

Setaoc Mass az újgenerációs előadók egyik legfontosabb képviselője. Különleges képessége van ahhoz, hogy hangzásában egyaránt megjelenjen a techno öröksége, zenéjével mégis a jövő irányába mutat utat. Ez a megállapítás egyaránt igaz a szettjeire és a produceri munkásságára is, amiket leggyakrabban saját kiadóján keresztül, a 2015-ben alapított SK_eleven címkéjén mutat be. De persze a legnagyobb techno label-ek hívására sem tud nemet mondani, jelentek már meg zenéi a Figure, Soma, vagy éppen a Clergy gondozásában. A brit származású, ugyanakkor Berlinben élő zenész meghívása nem is lehetne aktuálisabb, hiszen októberben jelent meg a „The Return EP”-re elkeresztelt, 10 új zenét tartalmazú albuma, amit Matrixxman-nel közösen írt.

Fellépéseit feszes tempó jellemzi, szettjeiben tökéletesen elegyednek a régi vágású zenék és az új hangzás. Szelektori képességeit számos alkalommal bebizonyította már, többek között a HATE Podcast, XLR8R, vagy éppen a HÖR élő adásának keretein belül.

Antigone nevének hallatán nem csak az irodalom, hanem a zene rajongói is elismeréssel csettintenek. A francia DJ/prodcuer szintén az újgenerációs előadók vonalát képviseli. De zöldfülűnek semmiképp sem mondható, hiszen 10 évvel ezelőtt jelent meg az első EP-je, amit azóta több, mint két tucat követett már. Első és mindmáig egyetlen albuma a Token gondozásában jelent meg 2018-ban, de az Oscar Mulero (amúgy decemberben ő is jön az Arzenálba, ha esetleg valaki még nem tudná!) által vezetett Pole Recordings is adta már ki zenéjét. Antigone napjainkban – a korábbinál megszokottakhoz képest – inkább a keményebb hangzás felé kacsintgat.  Az alábbi friss videó szemlélteti azt, hogy mire számíthatunk tőle.

Jól láthatjuk tehát, hogy Setaoc Mass és Antigoné is a legjobb referenciákkal rendelkezik. November 20-án pedig mi is tanúbizonyságot szerezhetünk arról, hogyan definiáljuk 2021-ben a techno-t. Ha valóban a magadénak érzed ezt a stílust, akkor ez a buli kihagyhatatlan lehetőséget nyújt a számodra!

Esemény: https://www.facebook.com/events/542667230100040
Jegyek: https://oneticket.hu/dermorgen-arzenal-211120