Az elmúlt években az egész világon végigsöpört a Melodic Techno, House őrület. A műfaj alapköveit letevő Afterlife kiadó és hangzás mentén olyan nevek nőttek fel a világsztárságig mint Adriatique vagy a Tale of Us, a hype-t meglovagolva pedig Artbat vagy éppen Ben Böhmer tudott óriási követőbázisra szert tenni az elmúlt években. Bár itthon is nagy nyomott hagyott munkásságuk és nagyon sok tehetséges producer tudott elindulni a nyomukban, sokszor akár a legnagyobbak elismerő szavai mellett sem tudtak igazán a hazai szcénába berobbanni. 

Nem kell messzire menni, Erich Von Kollar új szerzeményeit rendre olyan nevek támogatják mint Nick Warren vagy éppen Hernan Cattaneo és ehhez mérten persze itthon is lehetőségekhez jut, mégis az az érzésünk mintha ez lenne a plafon a hazai színtéren, innen feljebb csak a nemzetközi porondon várják babérok a nagyérdeműt. 

Kiadók terén is hasonló a helyzet kis hazánkban. A Truesounds Music töretlen lendülettel lépked előre immár 18 éve, rengeteg hazai tehetség felfedezésében, elindításában oroszlánrészt vállaltak és remek vízióként szolgálnak a feltörekvő kiadóknak, miszerint a tehetségnek, minőségnek igenis van helye a hazai palettán és a kitartás, következetesség előbb utóbb meghozza a gyümölcsét. 

Ezen a vonalon több projekt is elindult az években, így az Artessa Music is, aminek az indulása kapcsán mi is megszólaltunk akkor*, a srácok pedig továbbra is viszik előre a kiadó ázsióját és sorra gyűjtik be az új megjelenések mellett a nemzetközi színtér egyre dagadó elismerését is. A 4 producerből álló csapatot TOBAK fogja össze aki ritkán látott sebességgel száguld zenei karrierje megvalósításában (lehet, hogy az autóversenyző múltjának köszönhetően ? 🙂 ) ennek ékes példája az idei ARTBAT bulin játszott warm up szettje is**. A kiadó mellett olyan nemzetközi sztárok tették le az elmúlt években a voksukat mint Rafael Cerato, Kapibara, Oluhle vagy éppen Andre Sobota és a sor még csak most nyílt, ki tudja hol áll meg. 

  Átdimenzionált művészet, ez egy új magyar kiadó, az Artessa Music víziója

Ha már Melodic Techno: a Cream of Sounds neve is ismerősen cseng a budapesti éjszakában, sok dj hazai debütálása kapcsolódik a srácokhoz és jó néhány ikonikus bulit is letettek az asztalra mielőtt megérkezett a csapat a jelenlegi felállásba. Még a pandémia előtt segítették hozzá Budakidet, hogy a fél világ után, a hazai közönségnek is megmutathassa magát, hol máshol mint Budán természetesen, az idei évben pedig a Truesounds Music-al vállvetve csempészték be Miyagi-t a főváros egyik legmenőbb strandjára a Római parton. 

Végignézve az impozáns sort, mégis az az érzésünk marad, hogy a nagy sztárok ajnározása mellett valahogy elmarad a hazai tehetségek gondozása és egy “család” összefogása akik időről időre összegyűlnek és leteszik a tiszteletüket a stílus hazai nagyágyúi mellett. Persze ezt nem várhatjuk el kizárólag a közönségtől, táptalaj nélkül pedig a legszívósabb tervek is hamar dugába dőlnek.

Így született meg a Together ötlete, ami azzal a szent céllal állt fel, hogy összefogja ezeket a hazai előadókat és egy olyan alternatívát ajánljon fel havi egy szombat estére amikor nem a legnagyobb sztárok unalomig ismert (persze, továbbra is vérprofi) műsora köt le minket a hajnali órákig és nem is a legnagyobb tömegben veszünk el sokadmagunkkal együtt valamelyik grandiózus budapesti szórakozóhelyen.

Ehhez persze az előadói oldal mellett szükség volt egy helyszínre is, ami – követve a műfaj stílusjegyeit – nem a külvárosi ipartelepeken talál magára és nem is a hely kivitelezésében fogja meg az underground életérzést. Biztos vagytok itt páran akik jártak már valamelyik ikonikus előadó Orfeumos estjén, gondolunk itt akár Kenny Larkinra (okés, ő azért nem a legnagyobb hívószó az elmúlt években itthon), Delano Smith-re, Anton Kubikov-ra, KAISERDISCO-ra, Robert Wruhme-re vagy éppen Gorje Hewek-re. Az elmúlt évtizedben számtalan felejthetetlen buli kötődött a körúton található Orfeum klubhoz, aztán néhány csendesebb év után idén ismét megszólalnak azok a sokat látott hangfalak, és a tiétek lesz Corinthia hotel alsó szintje egészen reggel 6-ig.

ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/269583878402721