Ben Klock, ANNA, Dax J, I Hate Models, Reinier Zonneveld -live, Richie Hawtin, Rødhåd, Sven Vath… mind egy a sok közül, akik az 2022-es SONUS Fesztivál fellépőgárdáját erősítik.

Egyik kedvenc nyári fesztiválunk, a SONUS újult erővel tér vissza a pandémia okozta kényszerpihenőről. Nem szarral gurigáznak ezúttal sem, az első körben 42 olyan előadóval indítják a toborzó időszakot, hogy a fanatikusok gondolkodás nélkül veszik már a jegyeket az 5 nappalon és 5 éjszakán át tartó horvát tengerparti fesztiválra. Az esemény ezúttal augusztus 21. és 25. között kerül megrendezésre a már jól bevált Pag-szigeteki Zrce strandon. A SONUS egyre népszerűbb a magyarok körében is, hiszen közel van, meleg van, tengerparton van és magas színvonalú elektronikus zenei programot kínál a techno és/vagy house fanatikusok számára egyaránt!

2022-ben a történelmi acid új generációs vonalát képviseli az olasz duó, 999999999 akik gyors és energikus szettjeikkel hamar reflektorfénybe kerültek és máris debütálnak a SONUS-on. Olyan savas hangzást hoznak létre az őket körülvevő hardware-ekkel, mely az old school rave legkorábbi napjaira emlékeztet. 2019-es őrült bemutatkozása után visszatér I Hate Models is, aki azzal lopta be magát a rajongók szívébe, hogy csak úgy… érzéssel nyúl hozzá számtalan elektronikus zenei műfajhoz. Hangzását főleg a rave, industrial, electro, post-punk és wave stílusok egyvelege határozza meg. A berlini Kobosil is másodjára tér vissza a szigetre, aki ügyesen ötvözi az új techno lemezeket a műfaj időtlen klasszikusaival, energikus szettjeiben feléleszti az acid, indie vagy industrial hangzást remekül szelektált trackjeivel párhuzamosan.

A csajok ismét a csúcsra törnek a SONUS-on is, ahogyan világszerte egyre nagyobb szerepet kapnak a női előadók és producerek a szcénában. A népszerű Amelie Lens mellett a brazil származású, eredeti produkcióiról elhíresült ANNA is fellép az eseményen, valamint Paula Temple, aki egyedülálló live/hybrid live performaszaival IS a világ egyik legkeresettebb techno művészei közé emelkedett. Az új generáció egyik legifjabb tagja, IMOGEN  sötét és spektrális hangzású technoját meg kell hallgatni ahhoz, hogy megértsük. Itt is van az alkalom, hiszen az ígéretes producer most debütál a Sonus-on.

A techno örök legendái és azok legendás tanítványai ezúttal is be fogják bizonyítani, miért tartanak ott, ahol és miért tartjuk őket a mai napig a leginnovatívabb szereplőknek a szcénában. Ben Klock, Chris Liebing, Richie Hawtin, Rødhåd, Sven Vath mellett felsorakoznak a második generációs padavanok is, mint Dax J, Joseph Capriati.

Az esemény egyik különlegességének számít Giorgia Angiuli live-ja, aki analóg hangszerekkel, saját vokáljával és gyerekjátékokkal a techno, house és a pop stílusok között mozog. A táncparkett így alakul át egy általa megálmodott dimenzióvá, miközben a tömeget elvarázsolja egyedi vintage hangzásvilágával.

Az újonnan nevén nevezett melodikus techno és house nagykövetei nem maradhatnak ki a repertoárból. A svájci Adriatique duó ismét visszatér, hogy hosszan építkező, melankolikus szettjükben finom, csavarós kiállásokkal szakítsák ki a hallgatóságot a zenei hipnózisból. Ha már hipnózisról beszélünk, akkor abszolút Stephan Bodzin jut eszünkbe, akivel 2022-ben is felejthetetlen utazásra fizethetünk be autentikus, dallamos techno live produkciója által.

Jamie Jones utoljára legendás egész estés b2b szettet tolt le a The Martinez Brothers testvérekkel. Ezúttal egyedül tér vissza, hogy az általa kreált Hot Creations hangzást tovább népszerűsítse a house rajongók körében, ahogyan azt Loco Dice teszi a Desolat eredeti megtestesítőjeként. A következő kiadásban debütál Michael Bibi a Sonus-on, aki az ibizai dj awards „2019 Legjobb Tech House DJ’ címével karöltve zárhatta a szezont. A house legnagyobb szelektorai, Ame és Dixon is visszatérnek a nyáron külön-külön, ahogyan azt Patrick Topping is teszi, aki a brit house legutóbbi reneszánszának főszereplőjévé fejlődött. A minimal fogalma nem merül ki ezúttal sem Ricardo Villalobos nevével a fesztiválon, hiszen mellette (vagy felette?) lesz Zip is a pultba, előtte-utána pedig ismét Sonja Moonear pörgeti majd a bakeliteket.

A nyolcadik SONUS fesztivál idén is verhetetlen sztárgárdát vonultat fel az 5 délutánon, 5 éjszakán és 2 reggelen át tartó szabadtéri, tengerparti eseményen.
Jegyek az alábbi linken vásárolhatóak: https://www.sonus-festival.com/book/tickets/

Előre felhívnánk a figyelmét azoknak akik már szemeztek a rendezvénnyel, hogy a szállásokra lassan itt az ideje lecsapni, ugyanis később már csak horror áron lehet apartmanhoz, hotelszobához jutni! Nem tart semmibe lefoglalni egy ingyenesen visszamondható szállást, aztán nyár közepéig úgyis realizálódik, hogy ezt az eseményt választjátok-e.

További információkért csatlakozzatok a 2000 fős Sonus Festival Group Hungary facebook csoporthoz, ahol tapasztalt SONUS-ozóktól kérhettek személyes véleményt kérdéseitekre vagy együtt is gerjedhettek az eseményre!