Tudomásunk szerint még soha nem zenélt hazai DJ a HÖR műsorában (*). Pedig a csempékkel díszített apró berlini stúdióban rengeteg DJ megfordult már az elmúlt két évben, mióta elindult az adás, ami hétfőtől péntekig, 16 és 22 óra között látható, illetve hallható.

  HÖR: Bulik híján sem kell lemondanunk a berlini életérzésről

Magyar vonatkozású hírről viszont már több alkalommal is beszámolhatunk be kedvenc stream csatornánk háza tájáról. Először SPFDJ játszotta le Svetec két szerzeményét is lejátszotta egy órán belül, majd következett Marco Bailey, aki Raul Young egyik kiadatlan zenéjét pörgette. Legutóbb pedig Wallis játszott le néhány részletet Ferike ördögűzős videójából, amit egy hazai hardtechno producer, Masc értelmezett újra.

November 18-án pedig végre-valahára egy hazai DJ is bemutatkozhat a HÖR studiójában, mégpedig Menishu személyében. Peti nevével gyakran találkozhatunk a budapesti éjszakában, legyen szó a Lärm vagy éppen a 2-es bunker pultjáról. Ő az LMBTQ közösséget célzó (de persze mindenki mást is örömmel látó) szervezőcsapat, az OMOH egyik társalapítója és promótere.

Már egészen fiatal korában kapcsolatba került a zenével. Eleinte gitározni tanult, majd az érettségi után felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba jazz-gitár szakon. Szorgalmasan látogatta az elektronikus zenei rendezvényeket és elkezdett saját zenéket is írni. Az első zenéi még indie dance stílusban készültek, a house és a techno vonal csak később jött. Az igazi fordulópontot két berlini kiruccanás jelentette az életében, a Tresor és az :aboutblank nevű klubokban. Utóbbi helyen azóta már fellépőként is járt. Innen már csak egy lépés volt az OMOH megalakulása. 2018-ban pedig ő maga is kiköltözött a német fővárosba.

És akkor a lényeg:
Menishu @ HÖR: november 18. 20:00.21:00
https://www.youtube.com/c/HÖRBERLIN

(*) Reka Zalan már számos alkalommal feltűnt a HÖR adásában. Ő édesapja révén magyar származású, viszont már Németországban született, de nem áll kapcsolatban a hazai szcénával.