Terrorizmus vádjával letartóztatták Omar Souleyman szír énekest, aki arról híres, hogy a hagyományos dabke zenét ötvözi elektronikus ütemekkel – írja a The Guardian.

A művészt – akinek valódi neve Omar Almasikh –  a helyi hatóságok az otthonában tartóztatták le, a délkelet-törökországi Urfa városában, a szíriai határ közelében.

Souleyman menedzsere megerősítette a hírt és kijelentette, hogy a művészt kihallgatták a PKK-val vagy a Kurdisztáni Munkáspárttal való állítólagos együttműködésl miatt, akiket Ankara, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az EU is terrorszervezetként tart nyilván.

A Guardian értesülései szerint Souleyman fia tagadta az apja ellen felhozott vádakat. Kijelentette, hogy nincs politikai kötődése, és egy rosszakaró által generált koholt vádakat sejt az eset mögött.

Omar Souleyman több millió honfitársával együtt elhagyta Szíriát még az országot sújtó polgárháború idején. Zenéjére hamar felfigyelt a nemzetközi közönség, a legnmevesebb fesztiválok állandó fellépője. Magyarországon is több alkalommal megfordult már, például a régi Dürer Kertben és az A38-on.

Forrás: [DJ Mag]