Az egykori MOARRR alapítója Simon Iddol nem régiben különösen érdekes hírt posztolt a facebook oldalán. A hosszú évek óta pihenő világklasszis blog hamarosan újraéled, nem is akárhogyan, reklámmentes rádióként!

„A MOARRR a világ vezető zeneblogja volt amikor abbahagytam, mert a Facebook és a közösségi oldalak tönkretették a független blogokat, a lájkvadászattal elveszett az öröm és az alkotás öröme az egészből Ma a közösségi oldalak hatalmasabbak mint valaha, de mindannyian megfulladunk a kamu hírekben, a vásárolt rajongás és zéró elérések által manipulált álvilágban. Térjünk vissza oda ahonnan kezdtük, a felfedezés és a megosztás öröméhez: hamarosan elindítjuk a saját rádióadónkat. Mert jobbak vagyunk mint az algoritmusok.” mondta Simon Iddol.

A rádió első demója áprilisban készült el, vidám, slágeres, könnyed elekronikus zenéket hordoz. Ez az összeállítás főleg pop, disco és vokál house témákat érint, így elég széles hallgatósági réteg ízlését elégíti ki, vagy éppen formálja a minőségi zenék irányába. Csak hogy néhány előadót említsünk: Mr President, Satoshi and Makato, Nightmares on Wax, The Twelwes, vagy Soul Clap.

A második demó, ami a mai napon jelent meg, kicsit megszaladt, és a tervezett 2 óra helyett több mint 5 órás összeállítást kaptuk. Merőben más hangvételű darabok csendülnek fel a klasszikusoktól kezdve napjaink zenéiig. Sven Vath, Max Cooper, Kraak & Smaak, Henrik Schwarz, Josh Wink, Matthew Jonson, Laurent Garnier, Roman Flügel, Secret Factory, Soulwax, Dj Koze, és még sorolhatnánk…

Egyenlőre ez a két masszív demó adás reprezentálja a MOARRR rádió elképzeléseit az elektronikus zene támogatására, a közízlés formálására. Minket teljesen meggyőzött, hiszen nagyon szívesen hallgatnánk éjjel-nappal egy olyan rádiót, ami sokszínűen mutatja be mi is az elektronikus zene, ahol csak és kizárólag minőségi zenék szólalnak meg műfajtól függetlenül. Éppen ezért nem hagyjuk annyiban a témát, hamarosan érkezünk egy Simon Iddol interjúval, és alaposan belemerülünk a részletekbe.

Tudva levő, hét év telt el azóta, hogy a világ egyik legjobbnak választott zenei blogja a MOARRR leállt, ezzel nagy űrt hagyva maga után. A magyar kötődésű AudioPorn Central / MOARRR 2008 – 2015 között a világ egyik legjobb és legbefolyásosabb zeneblogja volt. Éveken keresztül a Hype Machine kiemelt blogjaként működött, ott voltak a SoundCloud elindulásakor, csináltak remixprojectet Giorgio Moroder és a Tangerine Dream számára, a nemzetközi zenei élet krémje Eli Escobar, Jam El Mar, Juno Reactor, BLANCAh, Munk, Ulrich Schnauss és Xinobi is készített részeket a mixsorozatukhoz, arról nem is beszélve hogy az oldalt 2010-ben a BT Digital közönségszavazásán a világ második legjobb zeneblogjának választották. A MOARRR 2015-ben szüntette meg működését, akkor a közösségi oldalak és a megváltozott internetezési szokásokkal indokolták döntését.