Egy izlandi halászfaluban hamarosan megnyílik egy pop-up éjszakai klub, amelyet a világ legeldugottabb szórakozóhelyének kiáltottak ki.

A REYKA vodkával együttműködve és a Visit Iceland támogatásával jön létre a Detour Discotheque névre elkeresztelt egység az izlandi Westfjords régióban található Þingeyriben.. Mindössze két napig lesz látogatható, 2022. április 29-én pénteken és másnap, szombaton.

Az 1970-es és 1980-as évek ikonikus New York-i klubjaihoz hasonló stílusban kialakított, 160 fős klub (csak 90 fővel kevesebb, mint Þingeyri teljes lakossága) ad otthont a „buli a világ végén” névre keresztelt eseménynek, ahol izlandi, brit és amerikai zenészek fognak közreműködni: a chicago-i DJ Rahaan, a londoni Norsicaa, valamint egy helyi, elektronikus zenét játszó előadó, Hermigervill.

Joggal merülhet fel az olvasóban a kérdés, hogy mégis miért éppen itt fog megnyílni ez a klub? A Westfjords-ot nemrégiben ugyanis a 2022-ben meglátogatandó első számú régiónak nevezte a Lonely Planet, ahol kiemelték érintetlen természeti szépségét, a helyi lakosok erős közösségét és a fenntarthatóság pozitív megközelítését.

„A Detour Discotheque ajtót mutat egy másik univerzumba” – magyarázta Jonny Ensall szervező. „Þingeyri egy valószerűtlen hely, és az egyik utolsó hely a bolygón, ahol éjszakai klubot találni. A Westfjords közösség támogatásával azonban megpróbáljuk újrateremteni a diszkók hőskorszakának hangulatát – a legendás NYC-partik, például a The Loft, ahol mindenkit szeretettel vártak, senki sem érezte magát kívülállónak, és egész éjszaka ment a tánc. ”

„A merész újításokat és a kreatív projekteket mindig szívesen látjuk The Westfjordsban” – tette hozzá Díana Jóhannsdóttir, a Visit Westfjords munkatársa. „Þingeyri remek helyszínt biztosít az új ötletek kipróbálására, a gyönyörű tájat pedig az ideutazók is imádni fogják. Reméljük, hogy az idelátogató bulizók kihasználják a lehetőséget, hogy meglátogassák a helyi közösségeket és meglátogatják a természeti csodákat.”

A belépőjegyeket már 2700 izlandi koronáért is be lehet szerezni, ez átszámítva majdnem 7000 ft-ba kerül. Arra azért készüljön fel mindenki, hogy arrafelé piszok drága az alkohol. Jegyeket ITT tudtok rendelni. Akinek esetleg sikerülne eljutni ide, az mesélje majd el, hogy milyen volt 🙂

Forrás: [DJ Mag]