Csak úgy forrnak az indulatok a techno szcéna berkein belül! Néhány nappal ezelőtt Mark Reeve bírálta a stílus felületességét, most pedig Oliver Deutschmann, a Berghain egyik rezidense intézett kirohanást a kollégáival szemben.

  Mark Reeve éles hangvételű kritikát fogalmazott meg, ahol a techno színtér felületességét bírálta

A támadás célkeresztjében Jeff Mills és Sven Väth áll. Két olyan DJ, aki eddig nem sok bírálatot kapott a pályatársaitól, hiszen mindketten a globális techno szcéna legkiemelkedőbb alakjai közé tartoznak hosszú évtizedek óta. Mind a ketten bejárták már az egész világot és hamarosan Szaúd-Arábiát is kipipálhatják, hiszen az ottani rendezésű Soundstorm Festival-on fognak fellépni. Oliver Deutschmann számára viszont ez utóbbi booking erkölcsileg teljes módon elfogadhatatlan.

Oliver Deutschmann (lásd a fenti képen) így kommentálta az esetet: „A sok business techno-s barom látványa a line up-ban egyáltalán nem meg lep. De Sven és Jeff? Srácok, mi van veletek? Legközelebb már egy privát bulit is elvállaltok a táliboknál, ha rendesen megfizetik? Vagy egy aftert Vatikánban?”

Oliver Deutschmann a német Fazemag magazin Facebook-os bejegyzése alá is fűzött egy kommentárt: (…) igen, feldühít, hogy néhány kollégám egy olyan országban játszik, mint Szaúd-Arábia, a szaúdi rezsim finanszírozott fesztiválon. A legtöbbjüknek ezt anyagi okokból biztosan nem kellene megtennie. Akkor miért kell támogatni egy olyan rendezvényt, amelyet a brutalitásáról ismert vallási rezsim finanszíroz, akik szembemennek mindennel, amit a techno kultúra képvisel, mint például a (szexuális) nyitottság és szabadság, bizonyos affinitás a legális és illegális szerekhez, vagy éppen a férfiak és nők közötti egyenlőség (…)

A rendezvényre december 16-19 között fog sor kerülni. Íme a line up: