November elején jelentették be a DAAD Gathering szervezői a jövő nyáron második alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál első fellépőit. Elégedetten dörzsölhetjük a tenyerünket, hiszen igen csak változatos line-upra van kilátás.

Idén már második alkalommal kellett elhalasztani az O.Z.O.R.A. fesztivált. Ugyanakkor régóta érlelődött már a gondolat egy másik eseményről. Ha nem is egy egész hétről – mint O.Z.O.R.A esetén – legalább csak néhány napról, mely idő alatt újra megtelhettek a mezők az idevágyókkal. Más, mégis hasonló volt ez a hétvége, az eddigi rendezvények szellemiségét megőrizve egy új élmény várt az idelátogatókra. Élettel teltek meg az ismert helyszínek, a Dóm, a Sárkányfészek és a Főzőliget.

Az elsősorban négynegyed hangzásra épülő fesztivál újabb nevekkel erősít techno / house vonalon:

Nicole Moudaber (UK)
Efdemin (DE)
Michael Mayer (DE)
Ivan Smagghe (FR)
Vedat Akdag (TR)
Iamyank: phasing shapes (HU)
Detective Kelly vs Man+Machine (HU)

Legjobban természetesen Michael Mayer személyének örülünk, hiszen a kölni illetőségű Kompakt Records feje az egyik személyes kedvencünk. De Ivan Smagghe fellépése is igazi kuriózumnak fog számítani, ahogy a Berghain-rezidens Efdemin is nagy érdeklődésre fog számot tartani. Nicole Moudaber a techno rajongók szélesebb körét is képes lesz megszólítani, a megfelelő hazai körítésért Detective Kelly vs Man+Machine fog felelni, ahogyan az egyébként török származású Vedat Akdag neve sem szorul bemutatásra a house rajongók körében. Iamyank live actje pedig az összes vájtfülű számára kötelező.

Íme az eddig bejelentett nevek színpadok szerint bontva:

Esemény: https://www.facebook.com/events/2018362974990502