2015-ben írtunk először arról, hogy hamarosan technomúzeum nyílhat Frankfurt városában. Az intézmény létrejöttét kezdetekben anyagi akadályok hárították. A város csak később biztosította a szükséges pénzügyi eszközöket. Ekkor már semmi akadálya nem volt annak, hogy 2020-ban végre megnyithasson a MOMEM (Frankfurter Museums für Moderne Elektronische Musik), aztán beütött a koronavírus járvány.

Most viszont már biztosnak látszik az, hogy 2022. április 6-án a MOMEM végre megnyitja kapuit a Frankfurter Hauptwache-ban. Ekkor fog megnyílni Frankfurt legismertebb elektronikus zenei művészéről szóló kiállítás is, ami Sven Väth életútját fogja bemutatni. A Cocoon kiadó feje egy frankfurti szobrásszal, Tobias Rehbergerrel együtt dolgozta ki a kiállítás részleteit. Emellett megtekinthetőek lesznek Solomun legfrissebb albumának borítóját tervező Andreas Gursky fotós képei is.

„Nincs még egy ilyen hely a világon, mint a MOMEM. Nem meglepő, hogy Frankfurtban van: a város rengeteget tett azért, hogy az elektronikus zene elinduljon a világhódító útja felé. Sven Väth karrierje is innen indult. A többi pedig már történelem.” – nyilatkozta Ina Hartwig a frankfurt.de-nek)