Kategóriák: Programajánló

Két színpad, három szervezőcsapat: fesztiválélmény vár pénteken az Arzenálban

Bár kint hideg mínuszok tombolnak, az Arzenál decemberi programkínálata azonban gondoskodik arról, hogy újra átélhessük a fesztiválélményeket. Az Arzenál csapata által életre hívott Katlan Fesztivál kétségtelenül a nyár egyik csúcspontja volt. A tárnoki katlanban létrejött eseményen két napon keresztül, három színpadon zajlottak az események. Felvonult szinte a teljes hazai élvonal, akinek a neve számít is valamit a techno / house berkekben. A fellépők listáját pedig több, mint egy tucat aktuális külföldi előadó díszítette. Többek között Nico Moreno és Regal, akiknek teljesítménye olyannyira lenyűgözte a publikumot, hogy nem volt kérdés az, hogy hamarosan újra hazánkba látogatnak.

Ehhhez pedig még csak egy évet sem kellett várni. A morcos környezet megmaradt, azonban bánya helyet ezúttal gyárba küldik a főhőseinket. A sort Nico Moreno kezdte, aki most szombaton teltházas bulit csinált az Arzenálban. A jelenlévők elmondása, valamint a közösségi oldalakon megjelent kommentek alapján kétségtelenül az év egyik legjobb hangulatú klubeseményének lehetett tanúja minden jelenlévő.

De annak sem kell bánkódnia, aki kihagyta. Ugyanis most pénteken valami hasonlóban lehet részünk három szervezőcsapat, a Der Morgen, a Refactore és a Helios együttműködésének köszönhetően. A főszereplő ezúttal is a nyári Katlan Fesztivál egyik headlinerének képében fog érkezni, Regal személyében.

Az olasz gyökerekkel rendelkező, de madridi székhelyű Regal, aki mesterien lavíroz az underground és a mainstream között úgy, hogy mindkét oldal számára hiteles tudott maradni. Olyan nagynevű kiadóknál jelennek meg zenéi, mint a Figure, Enemy Records, és az Ellen Allien által igazgatott BPitch Control, készített remixeket Amelie Lens-nek, Nina Kraviz-nek, és az egyik legnagyobb inspirációjának, Emmanuel Top-nak is, miközben a Berghain, KHIDI, Awakenings fesztivál közönségét is megtáncoltatta.

A hazai körítésről Sikztah, Detective Kelly, Kitty Kay és TAMAS SZABO gondoskodik és a fellépők között találjuk a török Umut Sefiloglu, valamint Algayev nevét, aki Azerbajdzsánból származik. Ők ketten egyébként a rendezvény társszervezőinek, a Refactore rezidensei.

A Refactore júliusban jött létre azzal a céllal, hogy hidakat építsenek az expatok és a külföldi közösség között a hazai techno szcénában. Legfőbb céltörekvésük a külföldi feltörekvő DJ-k és producerek kollektívába való tömörítése és bevezetése a magyar piacra. Hamarosan egy válogatás lemezt is meg fognak jelentetni, nyáron pedig egy nagyszabású fesztivállal készülnek.

Aki jegyet vált az eseményre, az ráadásul két legyet üthet egy csapásra, hiszen jogosult a Helios csapata által üzemeltetett House floor látogatására is, ahol az Olaszországból érkező Dimmish lesz a főszereplő, a hazai oldalról pedig Daniel Meister, Rosalcodo (azt hiszem ő lehet idén a legkreatívabb művésznév várományosa), Ratkay, Deliquent & Addek, valamint a Budapesten élő, egyébként libanoni, illetve görög származású U-seph & Adaept részéről érkezik a support.

Foglaljuk össze a tényeket. Itt lesz az újhullámos techno szcéna egyik legjelentősebb DJ / producere, valamint 14 másik lemezlovas, akik a techno és house teljes spektrumát le fogják fedni, egyszerre két teremben, tizenhárom órán keresztül. A buli ugyanis előreláthatólag délelőtt 11 óráig fog tartani. A jegy pedig pont ugyanannyiba fog kerülni, mint egy „normál” buli esetén, pedig a pénteki rendezvény már egy kisebb méretű fesztiválnak is felfogható.

Esemény: https://www.facebook.com/events/578779040071382
Jegyek: https://oneticket.hu/refactore-dermorgen-regal-211217

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

A 25 éves MB Elektronics-nál jelent meg Raul Young legújabb EP-je

Óriásit megy Raul Young idén (is)! Ha lehet ilyet mondani, minden kétséget kizárólag ő az…

21 óra ago

Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az…

23 óra ago

Szombaton lesz a Kindergarten szezonzárója

Lassan végérvényesen beköszönt a nyári szezon. Az egyik szemünk örül, a másik viszont sír. Nagyon…

1 nap ago

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja…

3 nap ago

Kinek ajánld fel az adód 1%-át?

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül…

3 nap ago

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt Terasz!

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti…

4 nap ago