vLassan 20 év telt el azóta, amikor megjelent Sven Väth utolsó nagylemeze. A „Fire” című korong 2002-ben látott napvilágot, ezen szerepelt a ma már klasszikusnak számító „Mind Games” című szerzemény, vagy a Miss Kittin-nel közös Je T’Aime… Moi Non Plus is. Éppen ideje volt már a folytatásnak.

Sven Väth évtizedek óta őrzi stabil helyét a DJ-k legfelsőbb kategóriájában, bár az nem mondható el róla, hogy szorgalmasan gyártaná a saját zenéit. Októberben megjelent „Feiern” című munkája volt ugyanis az első produceri alkotása 15 év után. Akkor már tudtuk, hogy ez a hamarosan megjelenő album egyik előhírnöke lesz. Ezt követte a „Mystic Voices”. Ez a két zene februárban egyébként egy EP-n is meg fog jelenni, akár csak a „Butoh” című single.

  Megjelent Sven Väth legújabb zenéje

A „Catharsis” címre elkeresztelt lemez – aminek elkészítésében Gregor Tresher vállalt kulcsszerepet – február 25-én fog megjelenni. Talán nem árulunk el vele nagy titkot, hogy Sven saját kiadójának, a Cocoon Records gondozásában. Elkészült a lemez borítója és már az is biztos, hogy 13 zenét fog tartalmazni.

Tracklist:
1. What I Used to Play
2. The Worm
3. The Inner Voice
4. Catharsis
5. Feiern
6. Mystic Voices
7. Being In Love
8. Butoh
9. Nyx
10. The Cranes of Gangtey Valley
11. We Are
12. Silvi’s Dream
13. Panta Rhei