Szomorú bejelentést tett az Instagramon Ayarcana, az indusztriális techno egyik emblematikussá vált újgenerációs reformere, mégpedig azt, hogy visszavonul a technótól.

Anthony Arcana, vagy ismertebb nevén Ayarcana 2015-ben állt a közönség elé, mint techno DJ és producer, aki sajátos ipari hangzásával nagyon hamar az egyik legizgalmasabb előadóvá vált, és nem kisebb kiadóknál jelent meg, mint az Ansome által jegyzett South London Analogue Material, olyan előadók remixelték, mint például Perc, illetve lépett fel olyan monstre eseményeken és helyszíneken, mint a Tresor, az about:blank, az Urban Spree, az Intercell, a HÖR, a Vault Sessions, vagy épp a Rex Club.

Ayarcana az Instagramon tett bejegyzében arról ír, hogy „nagyon nehéz döntés volt, de egyszer mindennek vége van”. Ahogy fogalmaz, számára a techno egyet jelentett a szórakozással a haverokkal, amivel abba a szerencsés helyzetbe került, hogy végeredményben meg is tudott ebből élni, beutazhatta ezáltal a világot, óriási eseményeken vehetett részt és csodálatos emberekkel ismerkedhetett meg – ám mostanra teljesen elvesztette az érdeklődését a műfaj iránt.

A zenének azonban nem fordít hátat, viszont egy teljesen másik műfaj felé fordul, amiben a War On Heaven nevű, leginkább electro-indusztriális doom metal-ként definiálható projektjével kíván kiteljesedni.

Magyarországon hosszas várakozás után 2020-ban lépett fel először a Dürer Kertben a Raveyard meghívására, és nagyon úgy néz ki, hogy egy tökéletes kört leírva, éppen a Raveyardon lesz hallható utoljára élőben, mégpedig január 21-én, az új Dürer Kertben.