Igaz, a berlini dj hölgy húzása nem volt szándékos. Pontosabb részleteket azonban nem közöltek. Annyi viszont biztos, hogy a hölgy láthatóan nemcsak zenéléssel kereste a kenyerét Európa-szerte, hanem illegális szerekkel való kereskedéssel is. Hogy pontosan kiről van szó, arról nem szólt a fáma. De természetesen a német közösségi oldalakon egyből megindultak a találgatások.

A „Berliner Morgenpost” beszámolója szerint a tisztviselők egy másik szövetségi államtól kapták a fülest és az Enrochat adatainak visszafejtése révén értesültek az esetől. A kapcsolatfelvétel révén a nyomozóknak sikerült felgöngyölíteni egy „szerteágazó vásárlói hálózatot”, akiknek jelenléte a jelek szerint az egész kontinensre kiterjedt.

Az ügy kapcsán 15 embert tartóztattak le. A nyomozók több kiló kokaint és ecstasyt, valamint nagy mennyiségű kristálymethet, amfetamint, LSD-t, marihuánát, hasist, egyéb kábítószereket találtak, valamint 800 ezer eurót is lefoglaltak. A rajtaütés során lőfegyverre és lőszerre is bukkantak.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy milyen büntetés vár a berlini djane-re, de az biztos, hogy nem fogja megúszni.

Borítókép: Polizei Berlin