Remute – a hamburgi illetőségű DJ és producer producer bejelentette a világ első albumát, ami Nintendo 64 konzolra fog megjelenni.

Az „R64” címre elkeresztelt lemez Remute korábbi, „The Cult of Remute and Living Electronics” címre elkeresztelt albumot követi a sorban ,ami Super Nintendón, illetve a Gameboy-on is megjelentek kazettán. Remute korábban floppy lemezeken és a Sega Genesis-re optimalizálva is adott ki zenéket.

Az ezeken a zenei szempontból meglehetősen unortodox platformokon való megjelenéssel a Remute alternatívát szeretne kínálni a modern streaming platformok helyett, amit kategorikusan elutasít. A művész Bandcamp oldala szerint „Az ‘R64-el’ a Nintendo 64 olyan funkciót tölt be, akár csak egy saját szintetizátor.

A kazetták a Nintendo 64 konzol összes modelljéhez illeszkednek ( NTSC-U, PAL vagy NTSC-J). Ezenkívül a hallgatók megvásárolhatnak egy limitált „Plus Edition” vinylt. A lemez egy exkluzív zenét is tartalmaz pluszban. Lesz egy 3D-s vizuális élmény is, amelyet a Nintendo 64 fejlesztőjével, Raskyvel együttműködésben hoztak létre. Az album egy új Remute-trilógia első része. A második és harmadik rész, a „Unity” a Gameboy Advance-hez és a „Generations” a Sega Dreamcasthoz még ebben az évben ki fog jönni.

Az album március 25-én jelenik meg. ITT tudod előrendelni.