Micsoda életpálya! A Burning Man egyik fő színpadául szolgáló Robot Heart rezidenseként DJ-ként már bejárta a világot, most pedig az első jamaicai sportoló, aki alpesi sí versenyszámban indulhat a téli olimpián! Ő Benjamin Alexander.

2018-ban hagyta abba a zenélést csak azért, hogy a síelő karrierjére összpontosítson. A Resident Advisor-nak elmondta: „A síelésnél túlnyomórészt a fehér szín dominál, én viszont fekete vagyok. Sokan tudják rólam, hogy Jamaicából származom, ezért aztán a legendás 1988-as bobcsapat (akik egyébként idén is kijutottak a téli olimpiára – a szerk) és a Cool Runnings című film állandó beszédtémát jelent. Eleinte ráadásul csak viccből indultam el 2018-ban egy sítúrán.

Benjamin Alexander ezután nézőként vett részt a pjongcsangi téli olimpián, ahol megdöbbenve fedezte fel, hogy csak három jamaicai sportoló indul a játékokon. Ezért aztán Benjamin Alexander akcióba lépett. Körülbelül négy évvel később aztán elérkezett az idő. A Zöld-foki-szigetek országos síbajnokságán a hetedik helyen végzett, így végre bebiztosíthatta rajthelyét a 2022-es pekingi olimpiára. Február 13-án fog szerepelni, a férfiak óriás-műlesiklás versenyszámában.

„Azzal, hogy sikerült magam kvalifikálni az olimpiára olyan, mintha aranyérmet szereztem volna. Az éremátadásom pedig a megnyitó ünnepségemen lesz, ahol reményeim szerint én vonulok a zászlóval […] Olyan emberek ellen versenyzem, akik 30 éve síelnek, és évente több százezer dollárt fektettek a sportba. Ezek a srácok 20 különböző típusú síléccel érkeznek, hogy kiválaszthassák a tökéletes darabot az aznapi hőmérséklethez és körülményekhez. Ezek a srácok a Forma-1-esek, én pedig egy gokartban üldözöm őket.” – nyilatkozta tovább Benjamin Alexander a Resident Advisor-nak.

A 32 éves kalandor a téli olimpia után befejezi a sportpályafutását. „Lehet, hogy jövőre még versenyezni fogok a világbajnokságon, de inkább szeretnék a Jamaicai Síszövetség elnöke lenni” – fejezi be Alexander.

Minden jót és sok sikert kívánunk neki az olimpián.

Forrás: [Fazemag]