Ma már valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a jelenleg majdnem 12000 tagot számláló közösséget. A “The Kids Want Techno!” nevű Facebook-csoport a hazai partyközösség leghangosabb szócsöve. Ez annak köszönhető, hogy igen aktívok a tagok, legyen szó zene megosztásáról, vagy éppen egy aktuális téma megvitatásáról. Két év telt el a legutóbbi beszélgetésünk óta, úgyhogy éppen itt volt az idő, hogy újra kikérdezzük az adminokat!

Sziasztok! Mutatkozzatok be néhány mondatban és meséljetek a kedvenceitekről (dj-k, zenék, rendezvények)?

Takács Nándor: Sziasztok! Nándi vagyok. Ha választani kéne kedvenc dj-t, egyértelműen Richie Hawtint nevezném meg legelőször, az ő munkássága a technoban példaértékű szerintem. Kedvenc trackem Parallx-Substare. Kedvenc rendezvényt nem szeretnék külön kiemelni, minden olyan szervezőnek jár a dicséret szerintem (lehet kicsi vagy nagy) akik legalább megpróbálnak arra is törekedni, hogy építsék a techno kultúrát hazánkban, és ne csak a pénzt lapátolják kifelé, a zeneileg 0, de nagy hype-pal rendelkező előadók meghívásával. A vidéki szervezőket azért külön tisztelet illeti, hisz sokkal kisebb területen kell, vagy próbálják az igényeket kielégíteni. Ez nem könnyű.

Munkácsy Gábor: Sziasztok! Gábor vagyok 33 éves és a lassan 18 éve techno és- elektronikus zene fanatikus. Mondhatni a fél életem a műfajnak szenteltem! Nagyon szeretek egyébként a zenével foglalkozni, szabadidőmben szinte minden percben mixeket és trackeket hallgatok, ahogy én nevezem analizálom őket próbálom megfejteni egy-egy zene, mix miért-jét és mögéjük látni. Szerintem a techno műfajban elképesztően jól észrevehető az artistok önmegvalòsítò szerepe. Jó ideje pszichològiával foglalkozom és próbálok kapcsolòdást találni a zene és az előadó között ez még érdekesebbé teszi számomra ezt a szubkultúrát. Önmegvalósítani egyébként annyit tesz, mint megvalósítani a benned rejlő nagy tervet, ami által megkapod azt a személyt, akinek lenned kell. Ne csak a külvilágban, hanem önmagadban, a belső világodban és ehhez a zene is szorosan kapcsolòdik. Szinte már minden zenének, mixnek így indulok neki. Idén lesz 10 éve, hogy főállásban egy nagy multinál dolgozom vezető beosztásban, ahol nagy hangsùlyt fektetnek a személyiség fejlődésnek, többek között ennek is köszönhetően indultam ezen az úton amit az imént fejtettem ki és persze a sok könyv olvasásnak. Szabadidőmben szeretek minél többet sportolni, mert elég kemény a tempó a magánéletem, a munkám és a csoportot körülvevő teendők körül, de szoktam mondani: Amíg szìvvel-lélekkel csinál valamit az ember addig ezt a pörgést észre sem veszi!:)) Számomra nem is kérdés, hogyha kedvenc dj szòba kerül, akkor egyértelműen rávágom, hogy: Ben Klock! Mint artist, mint karakter egy legenda. Nagyon szeretem, ahogy szelektál és ahogy építkezik a szettjeiben, kevesen tudják amit Ő, nagy tisztelője vagyok! És, hogy még kik a kedvenceim?? Luke Slater as Planetary Assault System, Function, Oscar Mulero, Inigo Kennedy vagy Surgeon munkássága, a fiatalabb generáció közül pedig Tommy Four Sevent emelném ki. Kedvenc aktuális és classic zene? Ben Klock & Etapp Kyle- A Friend of Friend zseniális! Oscar Mulero- Anaconda 2002 Jó pár éve szerepel a lejátszási listámban!

Sándor István Máté: Sziasztok! Sándor István Máté vagyok. Egészen pontosan 2000-ben ismerkedtem meg a techno-val, abban az időben amikor még abszolút nem volt divat és hamar rájöttem , hogy amíg a matekórán utálom a törteket , addig a fülemben imádom. Olyan tanárok prezentálásában , mint Toky, Loktibrada, Grovskopa, Reeko, Go Hiyama, Takaaki Itoh, Oscar Mulero. Ezzel tiniként eléggé kilógtam a sorból ,de legalább senki nem kérte el a fülhallgatóm egyik felét reggelente a vonaton. Top 3 dj/producerem jelenleg: The Nigh/T\mare , Swarm Intelligence és Headless Horseman, de nagyon nagy hatással vannak rám olyan zseniális dj-k, mint Rommek, Nx1, Ancient Methods és az Orphx duó.

Mire vagytok legbüszkébbek a csoporton belül?

Takács Nándor: A legbüszkébb a tagjainkra vagyok, mert úgy érzem, hogy elfogadták a drogmentes csoportunkat, amit mi azzal hálálunk meg, hogy szabad kezet kapva, bármikor postolhatnak, mindenfajta általunk irányított kontroll nélkül. (kivételek az események)

Munkácsy Gábor: Legbüszkébb talán arra vagyok, hogy ilyen szintre tudtuk emelni a csoport fontosságát és, hogy ilyen faszául működik a viszony a tagokkal és a szervezőkkel. Sok más csoport is létrejött itt az idő haladtával, de azt gondolom a mi személyünk és a több tíz éves tapasztalatunk, hozzáállásunk teszi igazán erőssé a brandünket! Aztán az is egy jól eső dolog, hogy sok esetben kikérik a véleményünk egy-egy lineup összetételében és hallgatnak is ránk. Persze ehhez közel kell állni a djkhez , bulizókhoz és a szervezők is, így könnyebb közös döntést hozni. Tavaly felkértek Minket, hogy segítsünk a Cinema Hall csoport elindításában is, amit ezúton is köszönünk Krikónak! Nagy megtiszteltetés egy ekkora múltù brand mellett segítkezni és közösséget építeni! A podcastünk is nagyon szépen halad a kis útján, sok hazai tehetségnek adunk lehetőséget bemutatkozni a #hazaipálya sorozatunkban. Ezek mind örömünkre szolgáltak az évek során.

Sándor István Máté: Büszke vagyok arra, hogy megicsináltuk Magyarország leginteraktívabb techno csoportját és sok nehézségen át még mindig egyben vagyunk. Örömmel tölt el az is , hogy sok feltörekvő dj indította be nálunk a karrierjét, ha szabad így fogalmazni. Büszke vagyok arra , hogy sikerül valamilyen irányvonalba terelni azokat, akik még csak most léptek be és ismerkednek meg ezzel a zenei stílussal. Valamint arra is,hogy már nem tud elmenni melletünk szó nélkül a szcéna, ha a techno-ról van szó.

Mi az amit megbántatok vagy mai fejjel már másképp csináltátok volna?

Takács Nándor: Másképp nem csinálnék semmit, bízok a pillanatnyi döntéseimben, utólag kár már bánni bármit is. A szervezők nagyon nagy százalékával jó kapcsolatot ápolunk, de talán a kisebb hányad okoz nekem savanyú szájízt, hogy ott elromlott a közös kommunikáció.

Munkácsy Gábor: Igazából semmit nem bántam meg, hisz a rossz vagy adott esetben a jó döntések miatt tartunk itt a csoporttal ahol tartunk. Tanultunk mindenből és tapasztalatokat szereztünk- ez a helyes megfogalmazás.

Sándor István Máté: Csak annyit írnék erre , hogy van amit máshogy…

Melyik post vagy komment baszta fel legjobban az agyatokat?

Takács Nándor: Nekem talán az egyik tehetségkutató versenyünket ért kritika esett a legrosszabbul, ami a szervezési hibákról szólt. Pontosan tudom, hogy aki ezt intézte nálunk (admintársam, István) maximálisan, saját idejét nem sajnálva, szívből végezte a ennek a versenynek a lebonyolítását, és egyszerűen rossz volt olvasni, hogy ezt valaki két mondattal félresöpri. Köszönet helyett… De van amin itthon már nem lepődök meg, szcénán belül.

Munkácsy Gábor: Hát volt egy pár, nehéz lenne egyet kiemelni, de ha egy ekkora csoportot vezetsz, higgadnak kell maradnod így általában a közös chaten tárgyaljuk ki ezeket a témákat nyomdafestéket nem tűrően! (viccelek)

Sándor István Máté: Személy szerint nagyon nyugodt típus vagyok, nehéz felbosszantani és nagyon ritkán sújt le tőlem a banhammer ,de amit sokszor konkrétan nem tudok hovatenni az az, amikor egy posztot törlünk, sőt meg is magyarázzuk miért történt ez, aztán felháborodva jön egy újabb poszt , ahol számon kérnek minket vagy rosszabb esetben teljes kiakadást tanusítanak. Ilyenkor szoktam a fejem fogni.

TKWT = közösség. Meséljetek pár konkrét sztorit, ami a csoport erejét jelzi!

Takács Nándor: Nagyon jól esnek személy szerint nekem, hogy lassan tényleg ingyen iszok, mert mindig meghív valaki. Jó akartak már megverni is, de addig jó míg azok sokkal kevesebben vannak! Rengetegen jönnek oda, minimumra egy kedves szóra a csoportot dicsérve. Volt már olyan üzenetem is, ahol egy lány írt nekem, hogy szeretné megköszönni a csoportot, mert nálunk indult el az ismeretség a párja felé, és most költöztek össze. Nekem ezekért már megéri!

Munkácsy Gábor: Rengeteg ilyen sztorit hallottam, amire nagyon büszkén gondolok vissza, hisz ez az egyik oka, ami miatt létrehoztam a csoportot. Legkomolyabb sztori most hirtelen számomra pedig az amikor még csak pár éves volt a csoport és dumálgattam egy sráccal az egyik buliban. Épp azt ecsetelte mennyire király közösség van a TKWT-ben és, hogy ott ismerte meg a párját akivel azóta is együtt vannak, feltétlen lépjek be. Elővettem a telefonom és kérdeztem hogy kell beírni, majd azt mondta: -Beírom én! -Te már tagja vagy az király! Várjál már b@zdmeg, Te admin vagy itt?! Aztán leesett, hogy ki vagyok neki és dumáltunk még egy csomót, majd együtt buliztunk végig. Vicces volt, fasza témákat feszegettünk.

Sándor István Máté: Igen sok párkapcsolat született nálunk. Tudok olyat is, ahol eljegyzés van és tudok olyat is ,ahol már jön a baba, ez azért nagyon jó érzés . Viszont itt megjegyezném nem csak szerelmi szálak alakultak ki, hanem rengeteg baráti is . Amikor elmész egy random buliba sohasem vagy egyedül, nem létezik, hogy ne legyen olyan tag ott, akivel ne spanoltál volna már a csoportban ,brutál jó érzés ,hogy bármikor támaszkodhat az ember erre a közösségre.

Nektek mennyivel könnyíti meg az ismerkedést?

Takács Nándor: Hazudnék ha azt mondanám nem könnyíti meg az ismerkedést. Sok barátnőm volt a csoportból, de ez inkább annak köszönhető, hogy ugyanazt a stílust szeretjük. Az első mondat, téma már meg is van: a techno bulik. Egyszerűen az életem része a techno immár 17-18 éve, a mai napig mehetnékem van ha látok egy jó bulit, ezt nem mindenkinek könnyű tolerálni.

Munkácsy Gábor: Mostanra már sokkal könnyebben felvesszük a kommunkációt, pláne ha Nándival együtt megyünk buliba – Őt egyből kiszúrják! Viccet félretéve, én nagyon örülök ha tudunk váltani pár szót vagy érdekli a tagokat a véleményem egy -egy témáról! Volt akivel hosszasan és elég mélyen belementünk a műfaj rejtelmeibe, ezeket a beszélgetések csípem. Több ilyen kellene, úgyhogy nyugodtan állítsatok meg ha vakon sétálgatok egy buliban, dumáljunk!

Sándor István Máté: Nem érzem mágikus erőnek, sőt ütőkártyaként sem használtam még. Barátkozás tekintetében viszont igazi hendikepp, akár neten ,akár egy buliban.

  The Kids Want Techno! - Bemutatjuk a jelenlegi legaktívabb internetes közösséget

Mi volt az eddigi legemlékezetesebb válasz azokra a kérdésekre, amiket a csoporthoz való jelentkezés során kell megadni?

Takács Nándor: Volt pár vicces az biztos, de a legjobban talán az a srác maradt meg a fejemben, aki csak azért akart jelentkezni hozzánk, mert lekésték a vonatot Győrbe a Mundoba, és gyorsan kell neki valami úti segítség. Természetesen beengedtük.

Munkácsy Gábor: Volt ott már minden, sokan érdekes válasz született a buli hevében, de nekem valahogy mindig azok maradnak meg, akik tisztességesen kitöltik a kérdéseket- még, ha néha köze sincs a technohoz. Persze aki Nem-mel válaszol a csoport szabályainak betartására, azt sajnos nem tudjuk bevenni, úgyhogy légyszi töltsétek ki rendesen.

Sándor István Máté: Nehéz felidézni, annyi csatlakozni vágyó van.Vannak általánosan visszatérő válaszok pl kedvenc előadók terén, de nem szeretnék senkit megbántani vele. Érdekességként most megnéztem : az elmúlt 1 hónapban csak 400 jelentkező volt.

Mik a tervek 2022-re?

Takács Nándor: Nehéz ebben az időszakban tervezni, hisz lehet egy tökéletes ötletet, egy pillanat alatt a keresztbe húz egy újabb törvényrendelet. Várom már hogy újra visszakapjuk a régi kis életünk, és mindenki jöhessen bulizni, ne függjön senki egy kártyától. A technonak is ez tenne jót!

Munkácsy Gábor: Huu, rengeteg dolog vár ránk, minden idő függvénye. Szeretnénk mindenképp újra tehetségkutatòt szervezni és lehetőséget adni a feltörekvő ambiciózus fiataloknak klubban/kisfesztiválon is játszani. Ez egyenlőre egyeztetés alatt áll a klubtulajokkal/szervezőkkel és pozitív a hozzáállás. Aztán persze szeretnénk fejleszteni a brandet és csoport arculatát is, több interjú várható és kidolgozottabb programajánlók, új arcok a podcastünkben. Mindenképp szeretném, ha legalább Budapesten belül pár szolgáltatást kedvezményesen tudnának igénybe venni a TKWT tagok, ezek is egyeztetés alatt vannak. Aztán lesznek még platformerősítéseink és sok egyéb dolog amit majd úgyis kommunikálunk a csoportban. Mindenképp csak előre és a csoporttagjainkat előtérbe helyezve szeretnénk közösen fejlődni. Ja és a legfrissebb: elindult az Insta oldalunk, amit @tkwt.budapest néven találtok.

Sándor István Máté: Tartani a lelket és az érdeklődést a tagokban ebben a nehéz időszakban.

  The Kids Want Techno! - Öt éves a legaktívabb hazai internetes partyközösség

Zárszóként meséljetek magatokról valami olyat, amiről nem sokan tudnak a csoportban és nincs köze a techno-hoz!

Munkácsy Gábor:Nehéz, mert most szinte minden a techno körül forog az életemben, de azért szeretek kikapcsolòdni, kicsit félrevonulni, utazni, pihenni. Szoktam Fradi meccsre is járni, mert sokáig fociztam, de nem nevezném magam fanatikusnak, mert nyugdíjasban elüldögélek a C szektorban. Egyszer voltam a B középben is, de az azért nem jött be, mert nem láttam semmit a füsttől a meccs alatt. Ha van egy kis szabadidőm sokat merítek a különböző zenei stílusokból és olykor elmegyek egy-két koncertre is. Most jelenleg a Hans Zimmer és az Olafur Arnalds koncertet várom. Ezek a programok segítenek feltöltődni.

Sándor István Máté: Nagy litániákat nem tudok írni. Ami leköt és szeretem csinálni az a póker. Hobbiként űzöm. Otthon baráti társaságokkal, Budapesten pókertermekben, de külföldön is játszottam nem egyszer. Az utóbbi időben csak cashgame-re van időm, de összegében elég jól megy.

Takács Nándor: Szeretek utazni. Bár a technot más országban se tudom elengedni, mert ha valahova ellátogatunk, mindig megnézzük van -e arra valami jó party. Beteg vagyok, ez van 😀

Köszönjük srácok! Aki még nem tagja a csoportnak, de szeretne belépni az EZEN a linken keresztül tudja megtenni!