Nincs is felemelőbb ebben a januári összevisszaságban, mint jó híreket kapni, és a nyárról álmodozni. Mi, személy szerint, hetek óta várjuk, hogy megoszthassuk veletek az elsőkörös fellépőinket.

Térjünk is egyből a tárgyra.

Tavaly mindnyájunknak nagyon fájt, hogy a Black Midi mégsem látogat el hozzánk. Elvonultak a felhők a Kolorádó tágas tisztásai fölül, így a srácok idén lábat vetnek színpadjaink egyikén. Tőlük északkeletről érkezik a Gilla Band is egy kis ír poszt-punkkal.

Pop-fronton köszönthetjük a lo-fi, kísérletezős RnB-ben utazó Tirzah-t, az experit súlyosabb basszusok, feszes ütemek és általában a dekonstruált klubzenék irányból megközelítő énekes-dalszerző Loraine James-t, és a tavaly év végi, Romeo címre hallgató lemezével felnőtt popzenébe megérkező Sega Bodega-t is.

Idén is végigjártuk – olykor csak képzeletben – a világ klubjait, hogy a legjobb válogatást kapjátok eletronikus zenéből. Kanadától Grúziáig több tucat nemzet legforróbb előadói simogatják majd előttetek lemezeiket. Velünk lesz a queer rave közeg két ünnepelt hőse, Eris Drew és Octo Octa, a brit technolegenda Ben Sims, a törtekkel tűzdelt neotrance hullámot magasan meglovagló D. Tiffanyés Sansibar.

Hazai válogatásunk első körösei jól ismert, megunhatatlan előadók, akik újra és újra meglepetést okoznak azzal, hogy mindig egy kicsit még jobbak, mint azelőtt. Nem is lenne Kolorádó a közönségkedvenc, napokban szuper friss debütlemezzel jelentkező Deva és a szintén közelmúltban publikáló Analog Balaton nélkül. A Bohemian Betyars és a Parno Graszt pedig most valami teljesen újjal, teljesen együtt állnak színpadra. Az újhullámos hiphopban otthonosan mozgó fesziválózóknak 6363, Holi, vagy Kapitány Máté, Lil Frakk és Ress közös produkciójával kedveskedünk, de a lista még közel sem teljes.

Ha valami különlegesre és frissre vágysz, a szpotod idén is a KERET színpad. Idehozza új lemezét Barkóczi Noémi, falevelek között beszűrődő fényben álmodozásra hív majd Laura, a Denevérduó formájában pedig vendégül látjuk a hazai post-punk közög legfrissebb üstökösét is.

És akik nélkül ez az egész sokkal, de sokkal kevesebb lenne – benneteket leszámítva, persze – a közreműködő partnereink. Nemzenei programunk ebben az évben is AZVLM csapat fáradhatatlan munkájának eredménye. Újra önálló programmal jelentkezik a Radiozora, a Technokunst, valamint a CRIME. És mindenki köszöntse kitörő örömmel friss érkezőinket, a HESSZ krút.

Bérleteket a jelenlegi áron, 25.900 forintért február 13. éjfélig tudjátok beszerezni, utána 29.900 forintba kerülnek majd. Az előadókról további infókat és jegyeket pedig a frissen kicsinosított weboldalon találtok.

Bővebb infó: https://kolorado.hu